Preşedintele PPE: Congresul de la Bucureşti, găzduit de preşedintele Băsescu, de PDL şi de UDMR

Cel de-al 21-lea Congres al formaţiunii Partidul Popular European, care va avea loc la Bucureşti în luna octombrie, va fi găzduit de preşedintele Traian Băsescu şi de PDL şi UDMR, a declarat marţi, la Bruxelles, Wilfred Martens, preşedintele PPE.
Preşedintele PPE, Wilfried Martens (JOHN THYS/AFP/Getty Images)
Liviu Şerbănescu
05.09.2012

Cel de-al 21-lea Congres al formaţiunii Partidul Popular European, care va avea loc la Bucureşti în luna octombrie, va fi găzduit de preşedintele Traian Băsescu şi de PDL şi UDMR, a declarat marţi, la Bruxelles, Wilfred Martens, preşedintele PPE.

Astfel, Adunarea Politică a Partidului Popular European - la care au fost prezenţi reprezentanţi ai 73 de partide, din 40 de ţări - s-a reunit luni, la Bruxelles, la Parlamentul European, pentru finalizarea pregătirilor pentru cel de-al 21-lea Congres al formaţiunii, care va avea loc în România.

Decizii privind criza economică

"PPE aşteaptă cu nerăbdare să-şi organizeze cel de-al 21-lea Congres luna viitoare în Bucureşti. Găzduit de preşedintele Băsescu şi de PDL şi UDMR, partide membre PPE, Congresul PPE va aduce în prim-plan eforturile noastre neobosite legate de abordarea provocărilor cu care se confrunta cetăţenii europeni, în perspectiva crizei economice", a spus preşedintele PPE, Wilfried Martens.

Totodată, Wilfred Martens a salutat decizia privind mutarea Congresului PES de la Bucureşti la Bruxelles.

"Mai mult, salut decizia conducerii PES de a anula Congresul care urma sa se desfăşoare la Bucureşti şi să îl mute la Bruxelles. Decizia PES arată clar că premierii şi liderii socialişti de partide au pus valorile europene deasupra consideraţiilor partizane", a adăugat preşedintele PPE.

Despre mutarea Congresului PES de la Bucureşti la Bruxelles

Referitor la organizarea Congresului PPE la Bucureşti, prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda declarase luni că PDL se află "într-o situaţie foarte fericită", prin solidaritatea popularilor europeni, în timp ce PSD a fost refuzat drept gazdă a Congresului Partidului Socialist European.

"Suntem în situaţia fericită în care solidaritatea cu popularii europeni ne plasează pe noi, cei de la PDL, într-o situaţie foarte bună, spre deosebire de PSD care s-a văzut refuzat chiar zilele trecute ca gazdă a anunţatului Congres al Partidului Socialist European", a precizat Preda, după şedinţa BPN al PDL.

De asemenea, el a mai spus că membrii BPN al PDL au discutat despre pregătirea Congresului PPE - care se va desfăşura la Bucureşti în perioada 17-18 octombrie şi la care sunt invitate să participe 73 de partide din 40 de ţări.

Totodată, potrivit unor surse diplomatice, la Congresul PPE de la Bucureşti ar urma sa participe inclusiv cancelarul german Angela Merkel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor