Presa germană: Politicieni de toate culorile evită să se afişeze public alături de Ponta şi Antonescu

Presă străină la un chioşc de ziare. (Justin Sullivan / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
03.09.2012

Referindu-se la mutarea congresului socialiştilor europeni de la Bucureşti la Bruxelles, cotidianul german "Frankfurter Allgemeine Zeitung" (FAZ) relevă luni despre noul eşec politic al tandemului Ponta-Antonescu.

"Premierul Ponta a ajuns din nou la ananghie după tentativa eşuată de a-l demite pe Băsescu. În decembrie vor avea loc alegeri parlamentare, iar USL se scufundă în sondaje. La sfârşitul săptămânii, Partidul Socialist European a decis să-şi mute congresul de la Bucureşti la Bruxelles. Politicieni de toate culorile evită să se afişeze public alături de Ponta şi Antonescu", precizează cotidianul.

Autorul mai subliniază că organizarea congresului în România ar fi fost un bun prilej pentru Victor Ponta de a susţine despre criticile la adresa regimului său că sunt rezultatul "intrigilor lui Băsescu, pe care preşedinte le-ar fi pus la cale, spre paguba României, împreună cu cancelarul Merkel, premierul ungar Victor Orban, comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding, Partidul Popular European şi o mână de ziarişti corupţi de la marile publicaţii europene".

Despre jurnalistul care a semnat articolul din FAZ, Karl Peter Schwarz, premierul Victor Ponta a declarat recent că este negru la suflet şi a sugerat că ar fi agent al fostei securităţi.

Victor Ponta: Viviane Reding face declaraţii după ureche despre lucruri pe care nu le cunoaşte

Chiar duminică seară, premierul Victor Ponta a mai făcut o gafă politică, spunând că Viviane Reding face declaraţii "de weekend", "după ureche" şi despre lucruri pe care "nu le cunoaşte". Totodată, el crede că atacurile acesteia faţă de Guvernul României, care sunt generate de opţiunile sale politice, au "depăşit orice limită" normală în spaţiul UE.

În cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV, fiind întrebat cum comentează declaraţia comisarului european pe Justiţie, Viviane Reding, potrivit căreia în România a avut loc un puci parlamentar pe care l-a ştiut şi FMI, premierul a afirmat că aceasta nu este în măsură să exprime o opinie avizată.

"Este ca şi când despre problema procurorilor v-ar vorbi de exemplu, de altfel o doamnă extrem de respectabilă, doamna ministru Plumb, care e la Mediu. Habar n-are în primul rând nici cum funcţionează Justiţia, nici n-are vreun mandat să vorbească în numele cuiva. Povestea cu FMI este neserioasă", a declarat Victor Ponta

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor