Preşedintele PNL Neamţ, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă

Mugurel Cozmanciuc
Mugurel Cozmanciuc (Mugurel Cozmanciuc / Facebook)

Procurorii DNA Bacău au dispus marţi trimiterea în judecată, în stare de libertate, a şefului PNL Neamţ, Corneliu-Mugurel Cozmanciuc, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Alături de el a fost dat pe mâna procurorilor şi Vlad Marcoci, la data faptei inginer în cadrul Administraţiei Naţionale "Apele Române", pentru cumpărare de influenţă, precum şi un administrator al unei societăţi comerciale care este acuzat de instigare la comiterea infracţiunii respective.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut în esenţă următoarea stare de fapt:

În perioada 4 – 27 noiembrie 2019, inculpatul Cozmanciuc Corneliu-Mugurel ar fi pretins de la inculpatul Marcoci Vlad suma de 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale "Apele Române" (A.N.A.R.) o persoană apropiată de omul de afaceri.

Banii urmau să fie remişi în două tranşe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri.

Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie 2020, în funcţia de director general al A.N.A.R. a fost numită o altă persoană.