Preşedintele Iohannis va participa la Consiliul European de la Bruxelles

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, în data de 23 septembrie, la Consiliul European extraordinar de la Bruxelles dedicat situaţiei refugiaţilor, relatează hotnews.ro, citând surse politice.

Întâlnirea şefilor de stat şi de guvern din UE a fost convocată la cererea Germaniei şi Austriei.

După reuniunea de la Bruxelles, Iohannis va merge direct la New York unde va lua parte la Adunarea Generală a ONU.

Reamintim că Europa înfruntă în prezent un aflux fără precedent de imigranţi, care au fugit din cauză sărăciei şi conflictelor din ţări precum Irak şi Siria în speranţa unei vieţi mai bune. Statele membre ale Uniunii Europene sunt însă divizate în privinţa modului de abordare şi rezolvare a acestei crize şi, parte dintre ele, deloc dornice să primească refugiaţi.

În ceea ce priveşte poziţia ţării noastre, şeful statului, care s-a declarat în repetate rânduri împotriva cotelor obligatorii de refugiaţi, a anunţat joi, după şedinţa CSAT, că este posibil ca printr-o procedură ce va fi aplicată săptămâna viitoare la Consiliul JAI, UE să oblige România să primească mai mulţi refugiaţi decât s-au oferit autorităţile noastre.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.