Premierul spaniol Mariano Rajoy, lovit cu pumnul în faţă în timpul turneului electoral (Video)

Premierul spaniol Mariano Rajoy a fost lovit miercuri în faţă în timpul unui eveniment de campanie pentru alegerile generale de duminică în regiunea sa natală Galicia.
Premierul spaniol Mariano Rajoy.
Premierul spaniol Mariano Rajoy. (DOMINIQUE FAGET / AFP / Getty Images)

Premierul, în vârstă de 60 de ani, nu a fost rănit, a declarat purtătorul de cuvânt al Partidului Popular, însa Rajoy a apărut ulterior cu un semn roşu pe faţă.

Un tânăr l-a lovit cu putere pe Rajoy în faţă, dându-i jos ochelarii, în timp ce premierul vizita oraşul Pontevedra, conform Reuters.

Agresorul, minor, se afla lângă premier, când a lovit brusc, luându-l pe Rajoy prin surprindere. Poliţia a confirmat ulterior că tânărul a fost arestat.

“Mă bucur că am făcut-o”, a declarat tânărul, citat de ziarul El Pais.

Partidul Popular al lui Rajoy se aşteaptă să câştige alegerile, chiar dacă a guvernat în timpul uneia dintre cele mai mari crize economice din ultimele decenii. Totuşi, s-ar putea ca partidul să piardă majoritatea parlamentară de care s-a bucurat din 2011.

Spania are una dintre cele mai ridicate rate ale şomajului în rândul tinerilor în Uniunea Europeană. Aproape jumătate dintre tinerii sub 25 de ani care doresc să muncească nu îşi pot găsi un loc de muncă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe