Premierul Natalia Gavriliţa a discutat telefonic cu liderul de la Tiraspol despre surse de energie

Natalia Gavriliţa, premierul R. Moldova
Natalia Gavriliţa, premierul R. Moldova (gov.md)

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, în cadrul unei discuţii telefonice cu Vadim Krasnoselski, a solicitat informaţii despre livrarea de electricitate prin centrala de la Cuciurgan, în condiţiile în care volumul gazelor livrate de Moldovagaz s-a redus, dar şi despre rezervele de cărbune existente.

Liderul de la Tiraspol a dat asigurări că centrala de la Cuciurgan va îndeplini toate obligaţiile contractuale pentru furnizarea în continuare a energiei electrice pentru partea dreaptă a Nistrului.

Guvernul de la Chişinău informează că au fost discutate şi scenarii de alternativă pentru gospodăriile casnice şi agenţii economici privind aprovizionarea cu gaze, dar şi despre posibilitatea achiziţionării de păcură sau alte tipuri de combustibil.

În altă ordine de idei, Natalia Gavriliţa şi Vadim Krasnoselski au trecut în revistă subiectele actuale de dialog şi au subliniat importanţa întâlnirii în formatul 5+2 pentru reglementarea transnistreană.

Pe 13 octombrie în Republica Moldova a fost instituită starea de alertă în sectorul gazelor naturale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe