Premierul Grindeanu se mută într-o casă refuzată de Băsescu

Sorin Grindeanu va primi ca locuinţă de serviciu o casă pe care atât Băsescu cât şi SPP au găsit-o necorespunzătoare în 2015, pe motiv de probleme de securitate.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Grindeanu urmează să se mute într-o vilă de protocol refuzată în 2015 de fostul preşedinte Traian Băsescu. Imobilul care-l va găzdui pe prim-ministru este situat în apropierea Pieţei Spaniei, din centrul Capitalei, are cinci camere, dintre care două dormitoare şi o suprafaţă utilă de peste 440 de metri pătraţi, relatează digi24.ro.

Imobilul dispune şi de o curte de 163 mp şi de un garaj de 31 de metri pătraţi.

Potrivit sursei citate, Guvernul a decis în ultima şedinţă, ca vila, aflată în administrarea Regiei Autonome “Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS), să fie transformată în reşedinţă oficială.

Clădirea din Piaţa Spania s-a aflat şi pe lista caselor propuse de Guvernul Ponta fostului preşedinte Traian Băsescu, însă acesta a optat pentru un alt imobil situat pe strada Gogol, în care s-a mutat în iunie 2015.

Reamintim că în 2014, vila cu demisol în care se va muta Grindeanu a fost vizitată de Traian Băsescu şi de reprezentanţi ai SPP, instituţie care, ulterior vizitei, a emis o adresă către RA-APPS prin care sunt puse sub semnul întrebării condiţiile de securitate. De altfel, condiţiile de securitate au constituit principalele obiecţii invocate şi de fostul preşedinte când a refuzat locuinţa. Concret, problemele menţionate atunci erau asigurarea protecţiei cu gratii la demisol şi la parter şi vecinătatea cu o clădire căreia îi cade tencuiala şi cu posibil risc în situaţia unui seism puternic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne