Preda: Formaţiunea "intelectualilor lui ‪Băsescu‬" a sfârşit sub forma unui comitet inchizitorial

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

La numai o zi după ce Cristian Preda a anunţat că vrea să preia conducerea PMP pentru "a salva partidul de la dispariţie", a avut parte de o surpriză - a aflat din presă că a fost exclus din formaţiune. Supărat că nu a beneficiat "nici de dreptul de care se bucură cel mai odios criminal" - acela de a se apăra, a făcut o contestaţie, care, a fost ulterior respinsă pe motiv că este neîntemeiată.

"Neîntemeiată. Aşa a fost considerată, de către membrii comisiei de arbitraj a Partidului Miscarea Populara, contestaţia mea la decizia de excludere. Neîntemeiată. Aşa e văzută în ‪‎PMP‬ invocarea dreptului la apărare. Neîntemeiată. Aşa e înţeleasă de către foştii mei colegi diferenţa de opinie.

Neîntemeiată. Aşa e percepută constatarea că lista condusă de mine la europene a adunat mai multe procente decât a reuşit să strângă Elena Udrea la prezidenţiale. Neîntemeiată. Aşa e descrisă opoziţia la unanimitate. Neîntemeiată. Aşa a fost calificată dorinţa mea de a continua în PMP. Neîntemeiată. Aşa a fost tratată libertatea, inclusiv cea de a spune că un lucru prost e prost", a declarat revoltat Cristian Preda.

Europarlamentarul a subliniat că abandonează orice iluzie privitoare la PMP, pentru că partidul care începuse ca formaţiunea "intelectualilor lui ‪Băsescu‬", a sfârşit sub forma unui "comitet inchizitorial".

"Nu mai am, de altfel, vreo cale de atac la ceea ce consider a fi un abuz, un act profund stupid şi nedrept. Voi acţiona ca independent, dar voi păstra afilierea la ‪PPE‬ în cadrul Parlamentului European", a adăugat Preda.

Anterior, Preda se declara încrezător că membrii comisiei vor refuza să accepte că i s-a refuzat un drept de care se bucură "şi cel mai odios criminal".

"Impresia mea este că decizia asta a fost luată şi pentru că am anunţat că am de gând să candidez la şefia PMP, pentru a reface acest partid, pentru a-l reanima, pentru că în acest moment el este doar compus din Elena Udrea şi o gardă personală, adică au plecat de acolo oameni de mare valoare, de la Baconschi şi Papahagi, la Cristi Petrescu, oameni care aveau un anumit profil public", a afirmat recent Preda, în cadrul unui interviu pentru RFI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne