Prăjitură cu mere şi miere de albine

Prajitură cu mere şi miere de albine
Prajitură cu mere şi miere de albine (Epoch Times)

"O lume fără albine? Nu ar exista"

Albert Einstein

Universul albinelor ne fascinează şi nu încetează să ne uimească! Aşa mici, harnice, ele sunt esenţiale pentru viaţă, în spatele fiecărei picături de miere, se reflectă măreţia naturii. Vă prezentăm o prăjitură cu mere şi miere de albine, potrivită pentru micul dejun şi nu numai. Poate fi, de asemenea, o gustare minunată pentru copii. Se păstrează bine, este foarte pufoasă şi delicioasă!

Ingrediente necesare:

300 de grame de făină pentru prăjituri
3 ouă
1 albuş de ou
3 linguri de miere polifloră
6 linguri de ulei
180 ml de lapte integral
120 de grame de zahăr
2 mere pe care le curăţăm de coajă spre final
coaja rasă de la o lămâie
2 fiole esenţă de vanilie
un vârf de cuţit de sare
1 pacheţel praf de copt

Cum procedăm

Se încălzeşte cuptorul la 180 °C. Într-un castron, se bat cele 3 ouă împreună cu albuşul de ou şi zahărul, până când amestecul este omogen şi pufos. Folosind mixerul la viteză mică sau telul, adăugăm uşor uleiul, puţin câte puţin, şi când sunt toate bine amestecate adăugăm laptele. Urmează făina cernută, praful de copt, aromele (coaja de lămâie şi esenţa de vanilie) şi un praf de sare, care se amestecă tot la viteză redusă. Amestecul rezultat trebuie să fie omogen.

La sfârşit se adaugă mierea, bătând în continuare cu telul sau mixerul, cu atenţie, până când amestecul este complet omogen. Se pune compoziţia în tava de copt, unsă în prealabil (sau folosim hârtie de copt), apoi se adaugă deasupra merele tăiate feliuţe subţiri.

Se coace în cuptorul preîncălzit la temperatura de 170 ° -180 ° C, timp de aproximativ 40-45 de minute. Facem testul cu scobitoarea în ultimele minute, pentru a ne asigura că este gata.

Sperăm să vă placă această prăjitură cu mere şi miere de albine, care se prepară foarte uşor, este economică, şi foarte gustoasă!

Vă dorim poftă bună!

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.