Povestea porcului de 160 de kile. Şeful poliţiei rutiere din Giurgiu, schimbat din funcţie

Porci
Porci (Shutterstock)

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a confirmat, vineri, că şeful poliţiei rutiere din Giurgiu a fost schimbat din funcţie. Decizia a fost luată pe motiv ca respectivul şef a încurajat o glumă la adresa poliţiştilor din subordine, care au fost păcăliţi că, în baza unei ordonanţe date pe vremea lui Dragnea, pot cere să li se dea un porc de Crăciun

Crezând acesta păcăleală, un poliţist a cerut un porc de 160 de kilograme, specificând că vechimea lui în funcţie este de 4 ani. Potrivit surselor G4Media.ro, tânărul poliţist care a căzut victimă păcălelii o anunţase pe mama sa să pregătească pirostriile şi să facă focul pentru că va duce acasă un porc de Crăciun.

„Este nedrept pentru zecile de mii de poliţişti care sunt zi de zi la datorie să fie subiect de glume pe seama unor nefericiţi de la Serviciul rutier Giurgiu. E o expresie foarte cunoscută şi folosită foarte des în limba română: 'când o zbura porcul'. Cred că această expresie i-a inspirat pe cei de la Poliţia Rutieră Giurgiu. (...)"

„Vreau să vă anunţ că până o zbura porcul, am decis să-i zbor eu pe câţiva din funcţie. Am decis încetarea împuternicirii şefului Serviciului rutier din cadrul IPJ Giurgiu, începând cu data de 26 noiembrie, şi am decis declanşarea cercetării prealabile în conformitate cu statutul poliţistului faţă de un ofiţer şi 5 agenţi de poliţie pentru a stabili existenţa sau inexistenţa unor abateri disciplinare”, a declarat Bode, citat de Digi24.ro, în cadrul unei conferinţe de presă.

Şeful Poliţiei Rutiere va fi înlocuit din funcţie pentru că ar fi încurajat gluma cu porcii. De asemenea, alţi cinci poliţişti, care au pus la cale planul, vor fi cercetaţi disciplinar.