Pop dă lovitura! Interzice materialele didactice auxiliare: "Trebuie revizuite!"

Liviu Pop a înfiinţat o comisie care va elabora normele pentru avizarea noilor materiale auxiliare. Industria materialelor auxiliare în şcoli este una cifrată la zeci de milioane de euro.
Liviu Pop
Liviu Pop (Facebook)

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a emis un ordin prin care a interzis toate materialele didactice auxiliare în şcoli, pe motiv că acestea nu mai sunt valabile şi "trebuie revizuite", relatează Hotnews.

"Toate mijloacele de învăţământ curicular şi auxiliar trebuie revizuite. Nici un material auxiliar nu mai este valabil", a declarat Pop miercuri la minister.

Ministrul, care mai recent s-a remarcat prin iniţiativa tipăririi de manuale de sport, a mai precizat că a înfiinţat o comisie compusă din reprezentanţi ai ministerului, sindicatelor, părinţilor şi elevilor care, în maximum 30 de zile, vor elabora normele metodologice ce vor sta la baza avizării şi acreditării auxiliarelor.

Potrivit sursei citate, industria materialelor auxiliare în şcoli este una cifrată la zeci de milioane de euro.

Reamintim că zelul ministrului de a veni cu materiale noi în şcoli a stârnit ample comentarii, inclusiv Pleşu dedicându-i un articol lui Pop.

"Avem domenii întregi neacoperite de "abecedare" corespunzătoare. Dl Pop s-a decis, prin urmare, să traducă în viaţă frustrările proprii de pe vremea studiilor sale liceale. Ştie ce i-a lipsit şi nu mai vrea ca generaţiile viitoare să sufere cum a suferit el. Adică să vrea să înveţe şi să nu aibă de unde. Aşa că noua programă şcolară va cuprinde 118 manuale noi. Dintre ele, vreo 30 vor acoperi o sumedenie de nevoi esenţiale ale elevului din clasele V-VIII, legate de îndemînările lui sportive. Exemple la întîmplare: Badminton, Softball, Yachting, Sărituri în apă, Hochei pe iarbă, Dans sportiv, Schi biatlon, Haltere etc. Să lăsăm ironiile! Dl ministru nu neglijează componenta spirituală şi pe cea politic corectă a pregătirii şcolare. Iniţiativele D-Sale sînt, putem spune, în avangarda revoluţiei planetare a remodelării tineretului", scria, recent, Andrei Pleşu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne