Ponta, sigur de numirea unui premier USL după alegeri

Premierul Victor Ponta. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
29.10.2012

Premierul Victor Ponta a declarat că nu va fi cazul de o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, după alegerile parlamentare de pe 9 decembrie, aşa cum a lăsat să se înţeleagă Crin Antonescu, în eventualitatea în care nu ar fi numit un prim-ministru de la USL.

Ponta este de părere că Băsescu va numi un premier de la USL, dacă această formaţiune politică va câştiga alegerile, şi că nu vor fi probleme în acest sens.

"Crin Antonescu a spus că nu va fi cazul (n.r. suspendării). Ştim cu toţii că în momentul în care USL va avea peste 50% nu există nicio altă soluţie de stabilitate, de seriozitate - de care România are foarte multă nevoie - decât desemnarea candidatului USL pentru funcţia de prim-ministru", a spus Ponta.

Premierul a precizat că e o regulă universal valabilă cea potrivit căreia alianţa care câştigă alegerile formează guvernul, lucru care se întâmplă şi în ţări precum Germana, Franţa, Italia, Ungaria, Bulgaria etc.

Fără crize politice

Dacă preşedintele nu va desemna un prim-ministru din partea partidului declarat câştigător la alegeri, atunci se va ajunge la o criză politică de care România nu are nevoie.

"Orice altă soluţie ar reprezenta o criză politică. Ori România nu are nevoie de criză politică după 9 decembrie. Are nevoie de o majoritate care să funcţioneze, de un Guvern care să vină cu bugetul în 15 zile, aşa cum spune legea", a mai spus Ponta.

Precizările lui Ponta vin după ce Crin Antonescu declarase recent că Traian Băsescu va fi suspendat din nou, la sfârşitul acestui an, dacă nu îl va numi premier pe Victor Ponta, dacă USL câştigă alegerile. Liderul PNL a afirmat că nu crede că acest lucru se va întâmpla şi a menţionat că o nouă suspendare a lui Băsescu nu reprezintă un punct de program al USL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor