Ponta: O altă bombă atomică - lucruri anormale la calcularea pensiilor speciale

La calcularea pensiilor celor care au lucrat în armată şi poliţie nu au fost folosite toate adeverinţele necesare şi s-au petrecut multe lucruri anormale, a atras atenţia premierul Victor Ponta.
. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
19.02.2013

La calcularea pensiilor celor care au lucrat în armată şi poliţie nu au fost folosite toate adeverinţele necesare şi s-au petrecut multe lucruri anormale, a atras atenţia premierul Victor Ponta.

"Asta este o altă bombă atomică. Am informaţii despre faptul că la pensiile speciale - armată, poliţie - la calcule au fost nişte lucruri anormale, în special în zona militară, din câte am înţeles, nu prea erau adeverinţele, pentru că militarii nu au, ca noi, cartea de muncă încheiată sau deschisă", a declarat Ponta, la Realitatea TV.

Pensionarii nu ar trebui să fie obligaţi să restituie sumele încasate ilegal, ci acestea ar trebui imputate celor care au greşit calculele, este de părere Ponta. În prezent, este necesară găsirea unei alte soluţii legislative pentru calcularea pensiilor astfel încât oamenii să nu aibă impresia că că vor primi mai puţini bani.

"Pe de altă parte, nu poţi să vii să spui oamenilor că dacă s-au făcut erori în jos - sigur că poţi să le măreşti pensia - dar dacă s-au făcut erori în a calcula mai mult decât era, să începi să-i spui omului acum că de fapt îi tai din pensie... e foarte complicat", a precizat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor