Ponta: Nici premierul Orban, nici eu, nu am solicitat o bilaterală

Victor Ponta (Mihuţ Savu /Epoch Times)
Epoch Times România
01.06.2012

Premierul Victor Ponta a explicat vineri, la Palatul Parlamentului, că nu a avut o întâlnire bilaterală cu premierul Ungariei întrucât a considerat că problemele dintre cele două ţări pot fi discutate cu altă ocazie, precizând că nici partea maghiară nu a solicitat o astfel de întâlnire.

“Având în vedere prezenţa de ultim moment a preşedintelui Barosso şi importanţa întâlnirii de astăzi, nici premierul Viktor Orban, nici eu nu am solicitat o întâlnire bilaterală, în care s-ar fi discutat unele dintre problemele aflate în litigiu între România şi Ungaria", a declarat Victor Ponta.

În opinia sa, "era mult mai important astăzi să ajungem la o înţelegere privind declaraţia acestei întâlniri la nivel înalt". "Problemele dintre România şi Ungaria le voi discuta cu domnul Orban cu prima ocazie”, aprecizat Ponta.

Şeful executivului de la Bucureşti a reiterat că guvernul îşi menţine poziţia adoptată pe problema înhumării rămăşiţelor lui Nyiro Jozsef pe teritoriul ţării noastre. “România a procedat corect refuzând acordarea de onoruri unei persoane cunoscute, în perioada celui de-al doilea Război Mondial, pentru opiniile sale anti-Semite, antiromâneşti şi profasciste”, a arătat Victor Ponta.

Săptămâna trecută, Victor Ponta anunţa public că va discuta cu Viktor Orban inclusiv despre problema înhumării rămăşiţelor lui Nyiro Jozsef pe teritoriul României.
„Primul ministru susţine, totodată, că declaraţiile făcute în aceste zile de unii oficiali maghiari, printre care şi presedintele Parlamentului Ungariei, „nu sunt în linia relaţiei de bună-vecinătate dintre statul român şi cel maghiar”, şi că va ridica această problemă la prima rundă de discuţii pe care o va avea cu omologul său maghiar, domnul Viktor Orban, la finalul săptămânii viitoare, la Bucureşti”, preciza executivul într-un comunicat remis NewsIn, în data de 27 mai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor