Premierul Victor Ponta nu s-a întâlnit cu Viktor Orban întrucât nu a solicitat oficial o bilaterală

Premierul Victor Ponta. (www.gov.ro)
Epoch Times România
01.06.2012

Premierul Ponta nu a avut programată vineri o întâlnire bilaterală cu prim-ministrul Ungariei Viktor Orban, surse oficiale precizând că o astfel de întrevedere nu a fost solicitată de nici una dintre părţi, deşi săptămâna trecută Ponta anunţa că vor discuta la această reuniune.

Premierul României a avut vineri întâlniri bilaterale cu omologii săi din Bulgaria, Slovacia şi Lituania, însă nu şi cu prim-ministrul Ungariei.

O astfel de întâlnire nu a avut loc, întrucât nici partea română, nici cea ungară nu au solicitat oficial o întrevedere bilaterală între cei doi premieri, au explicat surse oficiale. Potrivit acestora, iniţial Victor Ponta a dorit să aibă o astfel de întrevedere, dar ulterior s-a răzgândit, în contexul declaraţiilor făcute de oficialii maghiari pe problema înhumării rămăşiţelor lui Nyiro Jozsef pe teritoriul României.

Premierul Ponta va explica, în cadrul unei conferinţe de presă, de ce nu s-a întâlnit cu oficialul Ungariei.

Săptămâna trecută, Victor Ponta anunţa public că va discuta cu Viktor Orban inclusiv despre problema înhumării rămăşiţelor lui Nyiro Jozsef pe teritoriul României.
„Primul ministru susţine, totodată, că declaraţiile făcute în aceste zile de unii oficiali maghiari, printre care şi presedintele Parlamentului Ungariei, „nu sunt în linia relaţiei de bună-vecinătate dintre statul român şi cel maghiar”, şi că va ridica această problemă la prima rundă de discuţii pe care o va avea cu omologul său maghiar, domnul Viktor Orban, la finalul săptămânii viitoare, la Bucureşti”, preciza executivul într-un comunicat remis NewsIn, în data de 27 mai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor