Victor Ponta: Reuniunea de la Bucureşti - un succes, fondurile de coeziune vor contribui la relansarea UE

Premierul Victor Ponta, a declarat vineri la finalul reuniunii „Prietenii Coeziunii” că s-a adoptat o declaraţie comună a celor 15 ţări participante privind mecanismul financiar multianual 2014-2020 şi că summitul a fost un succes.
Primul-ministru Victor Ponta, în cadrul reuniunii „Prietenii Coeziunii”. (www.gov.ro)
Epoch Times România
01.06.2012

Premierul Victor Ponta, a declarat vineri la finalul reuniunii „Prietenii Coeziunii” că s-a adoptat o declaraţie comună a celor 15 ţări participante privind mecanismul financiar multianual 2014-2020 şi că summitul a fost un succes.

„La Bucureşti în prezenţa Preşedintelui Comisiei Europene, domnul Barroso şi a reprezentanţilor la nivel de prim ministru sau ministru din 15 ţări membre ale UE, aici incluzând şi Croaţia care va deveni de anul viitor membru cu drepturi depline, a avut loc o întâlnire extrem de importantă având ca temă mecanismul financiar multianual 2014-2020 cu privire în special la fondurile strucuturale şi de coeziune”, a spus premierul.

„Aş vrea să afirm că această întâlnire s-a încheiat cu succes având în vedere adoptarea unei declaraţii comune a celor 15 ţări privind mecanismul financiar multianual 2014-2020. Practic o declaraţie care pregăteşte discuţiile care vor avea loc în cadrul Consiliului European de la sfârşitul acestei luni şi dezbaterile produse de către UE în cadrul Preşedinţiei semestriale a ciclului”, a completat Victor Ponta.

Primul ministru a explicat că aceşti bani reprezintă principalul element de relansare economică. „Toţi participanţii consideră fondurile de coeziune esenţiale pentru dezvoltarea în continuare a relaţiilor în cadrul UE. Aceştia nu sunt bani pe care statele mai bogate îi dau către statele mai sărace, ci reprezintă de fapt principalul element al politicii de dezvoltare, de creare de locuri de muncă şi de relansare economică pe care UE trebuie şi o promovează în perioada imediat următoare” , a susţinut Ponta.

Primul ministru a mai spus că „în egală măsură s-a subliniat şi sprijinit ideea unui mod mult mai pragmatic, mai eficient de folosire a acestor fonduri de coeziune şi structurare şi creşterea capacităţii ţărilor membre privind absorbţia respectivelor fonduri” . „Există şi ţări cu o foarte bună performanţă şi care utilizează fondurile structurale şi de coeziune a dus în mod clar la creştere economică şi la creşterea produsului intern brut” , a conchis Victor Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor