Ponta mi-a blocat accesul la Bruxelles, acum spune că era pe trotuar şi a salvat România, afirmă Băsescu

Traian Băsescu, preşedintele României
Traian Băsescu, preşedintele României (Epoch Times România)

Vineri, Traian Băsescu a declarat că Victor Ponta ”minte cu seninătate” şi că, după ce i-a blocat accesul la Consiliul European, spune că era ”pe trotuar, pe acolo” şi s-a dus la reuniunea din 28 iunie pentru a salva România.

”Victor Ponta minte cu o seninătate incredibilă. În seara aceasta explica cum s-a aflat el la Bruxelles pe data de 28 şi constatând că n-a venit preşedintele, mi-a cerut un mandat. După ce începuse Consiliul. Vreau să vă spun că eu nu am plecat dintr-un singur motiv: din ordinul primului ministru Victor Ponta, MAE a refuzat să transmită nominalizarea preşedintelui şi a delegaţiei sale pentru Consiliul European. Eu nu eram recunoscut de Guvernul României ca fiind cel care putea reprezenta ţara. N-aveam cum să ajung acolo să generăm o poveste urâtă pentru România”, a declarat preşedintele.

Băsescu consideră că Ponta n-o să poată fi un politician pentru că are impresia că în politică se poate minţi ”cu seninătate, ştiind bine că minţi”. ”Poţi să vorbeşti prostii când nu ştii şi ai informaţii proaste. Dar când ştii perfect ce ai făcut, că ai blocat accesul preşedintelui la exercitarea unui atribut constituţional şi acum vii şi spui 'noroc că eram pe trotuar, pe acolo, şi, aflând că n-a venit delegaţia, am zis să salvez România'. Uitaţi-vă de 10 ori când primiţi informaţii de la Victor Ponta”, a spus Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri seară că în data de 28 iunie a solicitat preşedintelui Traian Băsescu să îi dea mandat de reprezentare la Consiliul European „pentru ca România să nu rămână cu scaunul gol la Consiliu”, precizând că va solicita preşedintelui mandatul de reprezentare a ţării.

„În ziua de 28 iunie, aflându-mă doar eu la Bruxelles la întâlnirea cu liderii social-democraţi, am solicitat preşedintelui aflat la Bucureşti ca România să nu rămână cu scaunul gol la Consiliu şi să îmi dea mandat să reprezint România, conform deciziei Curţii Constituţionale. Preşedintele a refuzat în acel moment”, a explicat Victor Ponta. În acest context, şeful Executivului a precizat că va solicita noului şef al statului mandatul de reprezentare al României la Consiliul European.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne