Ponta, lui Băsescu: Să începem desecretizările din CSAT cu răpirea din Irak

Premierul Victor Ponta i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu să înceapă desecretizările cu stenogramele din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) despre răpirea din Irak pentru a se afla adevărul.
Victor Ponta,declaraţii la Palatul Victoria (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
29.11.2012

Premierul Victor Ponta i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu să înceapă desecretizările cu stenogramele din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) despre răpirea din Irak pentru a se afla adevărul.

"Dar nu am putea să desecretizăm discuţiile din CSAT despre răpirea din Irak? Nu crede domnul preşedinte Băsescu că ar fi o idee bună să le desecretizeze, să aflăm cine i-a răpit şi cine i-a adus înapoi şi cât ne-a costat? Eu cred că e o idee foarte bună să desecretizăm, dacă aşa zice domnul preşedinte Băsescu că tot e secret ce e la CSAT. Să începem cu răpirea din Irak. Sunt convins că mâine o desecretizează, că nu are nimic de ascuns domnul preşedinte, nici sume, nici cifre, nici persoane", a spus Ponta.

Premierul a mai precizat că e păcat ca Băsescu să "nu-şi ţină curajul" până la capăt în ceea ce priveşte stenogramele şi i-a transmis şi un avertisment: "Să nu se joace cu focul, că iarăşi... pisica blândă...ştiţi cum".

Prim-ministrul a afirmat că nu are acces la stenograme şi că numai Traian Băsescu le poate desecretiza, aşa cum s-a discutat despre faptul că ar putea fi făcute publice discuţiile din CSAT referitoare la bugetul Armatei.

"Foarte bine, e foarte bine dacă o face (le desecretizează, n.r.), sigur că da. Eram vreo 20 de oameni acolo. Restul, cu ameninţările domnului preşedinte cu stenogramele, mă amuză. Dar nu vrea să le desecretizăm pe toate? Şi cele din vremea când era prim-ministru domnul Boc, ce se vorbea la CSAT? Şi cele în care au decis reducerea bugetului pentru Apărare? Nu vrea să le desecretizeze şi pe acelea? Că bugetul pentru Apărare a fost redus în fiecare an. Nu ar vrea domnul preşedinte Băsescu să le desecretizeze? Cred că ar fi foarte bine să le desecretizăm", a declarat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor