Ponta îi asmute pe români contra lui Băsescu, care "s-a băbit"

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

"Nu se indexează pensiile cu 3,75%." "Nu se dau bursele pentru medici." "Nu creşte salariul minim pe economie. etc." Astfel a "cuvântat" vineri premierul Ponta, pentru a arăta ce se va întâmpla dacă preşedintele Băsescu trimite bugetul înapoi, cum a promis, în loc sa îl promulge în forma în care îl va adopta parlamentul majoritar USL. În plus, daca Traian Băsescu nu aprobă bugetul, există şi un risc major ca acordul cu FMI să fie afectat, a avertizat Ponta, arătând că "gestul" lui Băsescu va avea consecinţe şi pe plan internaţional.

Toată această înşiruire de "fatalităţi" care vor curge inexorabil dacă legea bugetului este trimisă pentru refacere în Parlament are loc după ce şeful statului a cerut Guvernului să renunţe la introducerea taxei pe benzină şi refacerea modului în care este alocat bugetul, arătând că accizele pe carburanţi nu sunt necesare, putând fi uşor substituite cu bani europeni şi că bugetul este conceput de asemenea manieră încât să fure cetăţeanul pentru a finanţa viitoarele campanii electorale USL.

Pe principiul "preşedintele vorbeşte, premierul face ce vrea", Ponta a anunţat că parlamentarii USL nu pleacă în vacanţă până ce bugetul nu este aprobat. În concluzie, absolut toate comisiile de specialitate din Parlament adopta pe bandă rulantă bugetul, la care opoziţia a depus nu mai puţin de 2000 de amendamente.

Vineri, într-o conferinţă de presă, ce a urmat aprobării în comisii a bugetelor de la MAI, Transporturi, Sănătate etc., Ponta a explicat consecinţele pe care le va avea iniţiativa lui Băsescu de a respinge bugetul: salariile profesorilor debutanţi nu vor putea fi majorate, nici bursele pentru medici rezidenţi, salariul minim brut pe economie şi venitul minim garantat vor rămâne nemajorate şi ele, nu vor fi onorate titlurile executorii pentru salarii restante câştigate în instanţă de către bugetari, în special de profesori, nu va creşte gradul de cofinanţare a proiectelor europene, nu vor fi începute noi obiective de investiţii, precum autostrada Comarnic-Braşov etc.

Cât despre cererile lui Traian Băsescu referitoare la modificarea legii bugetului, în condiţiile în care preşedintele a arătat clar că la ministerul lui Liviu Dragnea s-au alocat bani (din taxele plătite de români) pentru proiecte deja finanţate/sau dispun de finanţare din fonduri europene, Ponta a afirmat vineri că nu are ce să discute cu Băsescu pe subiectul bugetului, deoarece "şeful statului este extrem de incoerent şi nu prea ştie ce vrea, adăugând că preşedintele a îmbătrânit şi "s-a băbit", informează Realitatea Tv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne