Ponta, de acord cu Băsescu în privinţa cazului Diaconu

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu (Mihuţ Savu/Epoch Times)

Premierul Ponta a declarat că, din punct de vedere instituţional, nu are o opinie diferită de cea a preşedintelui Băsescu referitor la cazul Mircea Diaconu, căruia Senatul nu i-a retras mandatul, deşi a fost declarat incompatibil de instanţa supremă.

Acest caz va fi cel mai probabil menţionat în viitorul raport privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) în justiţie.

Ponta a precizat că din cele 11 puncte avute în vedere în cadrul MCV, 10,5 puncte au fost rezolvate, dar a rămas în discuţie cel referitor la senatorul Mircea Diaconu.

"Nici aici nu am avut, din punct de vedere instituţional, o diferenţă de opinie. Eu am considerat ca o hotărâre judecătorească, chiar şi nedreaptă, trebuie aplicată. Strict personal, opinia mea sau a domnului preşedinte poate să difere faţă de omul Diaconu", a arătat Ponta.

În calitate de şef al Guvernului, Ponta a precizat că nu se poate implica în votul Senatului.

Plenul Senatului a respins, săptămâna trecută, solicitarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) privind încetarea mandatului senatorului PNL Mircea Diaconu, ca urmare a deciziei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care l-a declarat incompatibil. Diaconu a avut, pe lângă calitatea de parlamentar, şi funcţia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne