Ponta afirmă că Executivul îşi va respecta angajamentele faţă de bugetari şi pensionari

Premierul Victor Ponta. (www.gov.ro)
Epoch Times România
13.05.2012

Guvernul nu va majora cu orice preţ salariile bugetarilor, a declarat duminică premierul Victor Ponta, precizând, însă, că, din punctul său de vedere, nu există vreo variantă în care Executivul său să nu-şi respecte angajamentele faţă de bugetari şi pensionari.

 

"Nu cu orice preţ, pentru că nu despre asta e vorba. Este vorba despre ceea ce am reuşit să aflăm înainte să intrăm în Palatul Victoria. Am negociat cu delegaţia FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene înainte de a fi practic învestiţi în funcţie", a spus Victor Ponta, întrebat într-o emisiune difuzată de PRO TV dacă majorarea salariilor bugetarilor la nivelul de dinainte de reducerile din anul 2010 se va face cu orice preţ.

El a subliniat că Guvernul său nu va depăşi un deficit de 3% din PIB în sistem ESA.

"Nu există şi nu va exista niciun fel de variantă în care să depăşim deficitul de 3% din PIB pe ESA. Asta rămâne o ţintă absolută", a afirmat primul-ministru.

În schimb, întrebat dacă va renunţa la majorarea salariilor bugetarilor în condiţiile în care se vor accentua, în a doua parte a anului 2012, problemele din Uniunea Europeană, Victor Ponta a răspuns negativ.

"Nu. Va reduce din alte părţi, dacă va fi cazul", a spus primul-ministru.

Şeful Guvernului a afirmat că îşi va respecta angajamentele privind majorarea salariilor funcţionarilor şi returnarea banilor încasaţi eronat de la pensionari de guvernele precedente.

"Din punctul meu de vedere, nu există nicio variantă în care să nu ne ţinem de cuvânt vizavi de aceste două angajamente pe care le-am luat în prima şedinţă de guvern, plus alte două angajamente mai mici.

"Am discutat cu ministrul de Finanţe şi săptămâna viitoare cred că găsim o soluţie cu TVA-ul la drepturile de autor", a spus premierul Victor Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor