Ponta: Abuzurile procurorilor reprezintă o lovitură de stat

Premierul Victor Ponta a declarat că abuzurile procurorilor reprezintă o lovitură de stat prin care se încearcă schimbarea rezultatului de la referendum.
Victor Ponta (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
20.08.2012

Premierul Victor Ponta a declarat că abuzurile procurorilor reprezintă o lovitură de stat prin care se încearcă schimbarea rezultatului de la referendum.

"Din puncul meu de vedere, ca lider al USL, cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem e să-i protejăm pe oamenii care sunt supuşi în aceste zile unor abuzuri evidente de procurori şi de către PDL pentru simplul fapt că şi-au exercitat un drept constituţional, acela de a vota. Din punctul meu de vedere, asta este într-adevăr o lovitură de stat, adică să vrei să schimbi prin autorităţile de represiune ale statului rezultatul de la vot", a spus Ponta.

El a invocat faptul că la referendum au votat 8,5 milioane de români, ceea ce nu se poate contesta.

"În toate secţiile de vot au fost reprezentanţi ai PDL. După ce şi-au dat seama, după o săptămână, că s-ar putea Curtea să decidă altceva, a început tot acest abuz şi toată această prigoană împotriva oamenilor simpli care au votat. Obligaţia USL este de a-i proteja pe aceşti oameni şi de a-i face să fie convinşi că trăiesc într-un stat de drept în care abuzurile comise de Traian Băsescu şi cei loiali nu se răsfrâng împotriva lor", a spus Ponta.

Tot o lovitură de stat au acuzat şi reprezentanţii PDL atunci când a fost suspendat din funcţie preşedintele Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor