Polo: România - Olanda 7-5, în cadrul turneului preolimpic de la Edmonton

(Kiyoshi Ota / Getty Images)
Epoch Times România
05.04.2012

Naţionala de polo pe apă a României a învins formaţia Olandei cu scorul de 7-5 (1-1, 3-3, 2-0, 1-1), miercuri, într-un meci din cadrul Grupei A a turneului preolimpic găzduit de oraşul canadian Edmonton, în urma căruia a reuşit calificarea în sferturile de finală.

Tricolorii au obţinut o victorie chinuită, chiar dacă fără emoţii, după ce au ratat numeroase atacuri, printre situaţiile irosite numărându-se şi un penalty, la care Kadar a scăpat pur şi simplu mingea din mână, în finalul jocului.

Scorul a fost strâns şi în prima jumătate a meciului cele două echipe au alternat la conducere pe tabela de marcaj (1-0, 1-2, 4-3). Echipa noastră, antrenată de ungurul Istvan Kovacs, s-a desprins în sfertul trei, la 6-4, iar Ramiro Georgescu a tranşat definitiv disputa în sfertul patru (7-4). România a obţinut un succes important, după un meci în care apărarea a funcţionat bine, în multe rânduri rezistând în inferioritate.

Golurile echipei României au fost marcate de Nicolae Diaconu (1), Alexandru Ghiban (1), Cosmin Radu (2, 1 - penalty), Alexandru Matei (1), Andrei Iosep (1 - penalty), Ramiro Georgescu (1).

Pentru olandezi au înscris Gielen (1), Kramer (1), Gottemauer (1), Lindhout (1) şi Spijver (1).

România este la a treia victorie consecutivă, după eşecul din meciul de debut cu Germania (9-10), şi are 6 puncte, fiind calificată în sferturile de finală. În ultimul meci din grupă, România va întâlni joi formaţia Muntenegrului (ora 02,00 - vineri, în România).

Primele patru clasate în fiecare grupă se califică în sferturi, unde împerecherea se va face după sistemul A1-B4, A4-B1, A2-B3, A3-B2. Semifinalistele vor obţine biletele pentru JO 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor