Politica economică a Angelei Merkel în UE a dus la rezultate dramatice (presă)

Cancelarul german Angela Merkel. (JOHN MACDOUGALL / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
03.12.2014

Măsurile de austeritate drastică pe care Germania le impune altor ţări ale Uniunii Europene (UE) au dus la urmări dramatice, notează Huffington Post, citată miercuri de RIA Novosti.

Potrivit publicaţiei citate, cauza acestui lucru a constituit-o încercarea de a aplica o abordare firească pentru Germania în state în care aceasta, în virtutea anumitor cauze, nu funcţionează.

Astfel, în opinia Huffington Post, 'cel mai mult pe lume germanilor le place să cheltuie cât mai puţin' şi din acest motiv cetăţenii Germaniei susţin o asemenea abordare faţă de politica economică, însă faptul că politica de economie severă corespunde mentalităţii germane nu înseamnă că o astfel de abordare este aplicabilă şi celorlalte ţări europene.

În opinia publicaţiei menţionate, Angela Merkel a dat dovadă de superficialitate comparând în permanenţă situaţia din Grecia sau Spania cu starea de lucruri din Germania, ceea ce a dus la urmări dezastruoase. În mod concret, ca urmare a aplicării măsurilor de austeritate drastică, guvernele Spaniei, Portugaliei şi Greciei nu mai pot să le asigure cetăţenilor lor servicii medicale minime.

Huffington Post prezintă date statistice: de exemplu, o treime dintre copiii din Grecia trăiesc sub pragul de sărăcie, circa 40% dintre portughezii singuri şi mai în vârstă de 65 de ani sunt lipsiţi de posibilitatea de a-şi încălzi locuinţele în perioada de iarnă, iar jumătate din populaţia Spaniei şi Greciei cu vârste până la 25 de ani nu are nici la această oră un loc de muncă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor