Poliţia izolează satul unui cecen care i s-a plâns lui Putin pe Internet

Un cecen care i-a adresat lui Putin un mesaj pe Internet, deplângând corupţia şi condiţiile de trai din satul său, a fost nevoit să fugă în Dagestan după ce a fost ameninţat şi i-a fost incendiată locuinţa.
Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Captură Foto)

Satul cecen Kenkhi, unde locuieşte un bărbat care s-a plâns preşedintelui Vladimir Putin de condiţiile de trai din republică, a fost izolat de poliţie, au raportat localnicii luni ziarului Kommersant.

Întregul sat a fost sub prresiune în ultimele câteva zile, conform localnicilor, care au fost chemaţi individual la poliţie şi li s-a spus să dezvăluie unde se află bărbatul în cauză, Ramazan Dzhalaldinov.

În 14 aprilie, Dzhalaldinov a postat pe Internet un mesaj video lui Putin, în care s-a plâns de condiţiile de trai din satul său şi de şantajul practicat de autorităţile locale.

După postarea materialului video, Dzhalaldinov a fost ameninţat, fiind nevoit să fugă în republica vecină Dagestan.

Săptămâna trecută, soţia lui Ramazan Dzhalaldinov a declarat că un grup de bărbaţi mascaţi a pătruns în locuinţa acestora din Kenkhi, au scos-o afară împreună cu copiii şi apoi au incendiat locuinţa. Conform ziarului Kommersant, bărbaţii au adus-o pe soţie şi copiii săi la graniţa cu Dagestanul, le-au confiscat paşapoartele şi i-au eliberat.

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadirov, a negat că forţele sale de securitate ar fi fost implicate în incendierea locuinţei şi a declarat în schimb că Dzhalaldinov şi-ar fi incendiat singur propria-i locuinţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe