Poliţia încetineşte drumul protestatarilor înspre Pungeşti

Poliţia rutieră, făcând şicane autobuzelor cu demonstranţi care se îndreaptă către Pungeşti
Poliţia rutieră, făcând şicane autobuzelor cu demonstranţi care se îndreaptă către Pungeşti (Asociaţia Vira, prin bunăvoinţă)

Autocarele ce au pornit în această dimineaţă din Piaţa Universităţii spre Pungeşti vor ajunge cu o întârziere de peste trei ore la Vaslui. Drumul protestatarilor împotriva exploatărilor Chevron a fost întrerupt de poliţişti.

Primul autocar a fost oprit de trei ori şi, în jurul orei 13, se afla abia în zona Bacău. Cel de al doilea autocar a fost oprit de cinci ori şi se apropie de Bârlad. Şoferul celui de al doilea autocar a primit şi o amendă de 7000 de lei pentru o presupusă eroare din foaia de parcurs. Poliţiştii nu au arătat procesul verbal întocmit, informează pe Facebook organizatorii plecării protestatarilor bucureşteni înspre Pungeşti.

Protestatarii se strâng cu mic cu mare în satul din Vaslui unde Chevron intenţionează să amplaseze o primă sondă pentru explorarea gazelor de şist. Ecologiştii au început să se organizeze imediat după ce în presă s-a aflat că sătenii din Vaslui şi-au apărat satul, oprind înaintarea utilajelor Chevron cu un baraj... uman.

Cele două autocare oprite pe drum de poliţişti se îndreaptă înspre "tabăra de rezistenţă de la Pungeşti". "Înarmaţi" cu steaguri, bannere şi pancarte cu mesaje împotriva exploatării gazelor de şist, localnicii şi oameni veniţi din ţară pentru a-i sprijini, aşteaptă să li se alăture noi susţinători.

În afară de autocare, zeci de alte maşini cu protestatari se îndreaptă spre Pungeşti. Şi-au anunţat participarea nu doar bucureştenii, ci şi bârlădenii, şi ei aflaţi sub spectrul ameninţării Chevron. De altfel, Bârladul a cunoscut proteste de amploare împotriva exploatării gazelor de şist.

Ecologiştii vor o garanţie că Chevron, care a supendat temporar lucrările după spulberarea violentă a lanţului uman de la Pungeşti, va renunţa definitiv la lucrări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne