Poliţia franceză evacuează tabăra de imigranţi Millenaire din Paris

Imigranţii care au locuit în tabăra Millenaire din nord-estul Parisului sunt evacuaţi şi mutaţi într-o locaţie temporară.
Aproximativ 1.700 de imigranţi au fost evacuaţi din tabăra Millenaire din Paris, 30 mai 2018.
Aproximativ 1.700 de imigranţi au fost evacuaţi din tabăra Millenaire din Paris, 30 mai 2018. (Getty Images)

Poliţia franceză a început miercuri dimineaţă evacuarea celei mai mari tabere de imigranţi din Paris, unde aproximativ 1.700 de persoane, majoritatea din Africa, au locuit în condiţii improvizate. Operaţiunea din zorii zilei a fost cea de-a 35-a acţiune de eliberare a unei tabere de imigranţi în capitala franceză în ultimii peste 3 ani.

Forţele de ordine au sosit în zorii zilei pentru a supraveghea înlăturarea imigranţilor, care au fost duşi cu autobuzul în centre temporare în alte părţi din regiunea Parisului.

Evacuarea taberei a fost ordonată săptămâna trecută de guvernul francez, potrivit Deutsche Welle.

Ministrul de Internet, Gerard Collomb a susţinut într-o declaraţie că autorităţile vor desfăşura controale de identitate asupra imigranţilor care locuiesc în peste 20 de tabere.

Tabăra Millenaire (Mileniu) era întinsă de-a lungul Canalului Saint-Martin, în apropierea staţiei de metrou Porte de la Viellette, în nord-estul capitalei franceze şi a găzduit imigranţi sudanezi, somalezi şi eritreeni.

Unii oficiali au declarat că alte două tabere similare, situate de-a lungul Canalului St. Martin şi în Porte de la Chapelle, care împreună găzduiesc 1.200 de imigranţi, vor fi de asemenea evacuate în scurt timp.

În Paris au fost construite zeci de tabere de imigranţi în ultimii peste trei ani ca urmare a crizei imigraţiei din Europa din perioada 2015-2016, când peste 1,5 milioane de imigranţi au traversat Mediterana pentru a scăpa de sărăcia şi războaiele din Orientul Mijlociu şi Africa.

O creştere redusă a numărul de nou sosiţi a fost de asemenea observată după evacuarea unei masive tabere de imigranţi în octombrie 2016 în oraşul francez Calais. La un moment dat, tabăra găzduia aproximativ 10.000 de persoane, conform unor grupuri umanitare.

Evacuarea de miercuri reprezintă cea de-a 35-a operaţiune de acest fel în Paris în decursul ultimilor trei an, însă noi tabere au continuat să apară la scurt timp după închiderea precedentelor.

Guvernul preşedintelui francez Emmanuel Macron a afirmat că doreşte să fie ferm şi corect în privinţa imigraţiei, însă în ultima perioadă a adoptat o poziţie mai dură iar parlamentul francez a aprobat un proiect de lege privind înăsprirea regulilor privind acordarea de azil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe