Poliţia dispersează protestatarii anti-Putin din Moscova

Activişti din opoziţie iau parte la un protest în tabăra lor din parcul Prudy Chisty din Moscova. Sute de susţinători ai opoziţiei ţin de o săptămână un protest faţă de conducerea lui Putin (Natalia Kolesnikova / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
17.05.2012

În ultima săptămână, Rusia a trimis poliţia anti-revoltă pentru a dispersa protestatarii care au demonstrat împotriva noului preşedinte instituit, Vladimir Putin, prin greve asemănătoare mişcării Ocupaţi, conform relatărilor mass media.

Protestatarii au declarat că vor continua cu manifestaţiile, în ciuda faptului că au fost forţaţi să iasă din parcul Cistie Prudi din Moscova.

"Mă aştept ca mai mulţi oameni să ni se alăture în decursul zilei de astăzi", a relatat liderul protestului, Ilia Iaşin, pentru agenţia de stat RIA Novosti. "Oamenii îşi vor petrece noaptea aici."

Mulţimea de oameni care a luat parte la protestul non-stop a variat între mai puţin de 100 de oameni şi peste 2.000, a relatat Euro News. Cu toate acestea, alte rapoarte sugerează că la protest au participat circa 10.000 de oameni, la un moment dat. Miercuri, când a intervenit poliţia, circa 15 persoane au fost arestate.

Marţi, Curtea Basmanni a ordonat demontarea taberei, ca urmare a unui proces intentat de unul din rezidenţii locali pentru "luarea de măsuri în scopul încheierii tulburărilor", potrivit RIA.

Iaşin a declarat că acţiunea în justiţie este probabil să fie susţinută de funcţionarii de poliţie, pentru că le dă un motiv ca să disperseze mulţimea.

"Nu am nicio îndoială că ei se folosesc de instanţă pentru a ne da afară. Autorităţile înţeleg inutilitatea folosirii forţei, aşa că ne vor forţa să plecăm prin alte mijloace", a spus el, potrivit unor citate care apar în ziarul oficial Moscow Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor