Poliţia Capitalei: Adrian Năstase nu a început executarea pedepsei

Poliţia Capitalei a precizat duminică, printr-un comunicat, că procedura de executare a mandatului privind pedeapsa cu închisoarea a lui Adrian Năstase nu a fost încheiată, ceea ce înseamnă că zilele petrecute în spital nu vor fi scăzute din perioada de detenţie.
Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
24.06.2012

Poliţia Capitalei a precizat duminică, printr-un comunicat, că procedura de executare a mandatului privind pedeapsa cu închisoarea a lui Adrian Năstase nu a fost încheiată, întrucât nu a fost întocmit procesul verbal de încarcerare, iar condamnatul nu a fost încarcerat într-un loc de detenţie sau într-un penitenciar.

Mai exact, aceasta înseamnă că zilele petrecute în spital nu vor fi scăzute din perioada de detenţie.

"Încă din seara zilei de 20 iunie a.c., imediat după primirea mandatului de executare de la Tribunalul Bucureşti, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a întreprins toate demersurile legale pentru punerea în executare a acestuia, conform prevederilor Codului de Procedură Penală. Având în vedere că, atât timp cât nu a fost întocmit procesul verbal de încarcerare şi persoana menţionată în mandatul de executare nu a fost încarcerată într-un loc de detenţie sau într-un penitenciar, se consideră că procedura de executare a mandatului nu a fost încheiată", se arată în comunicatul Poliţiei Capitalei.

Cine spune adevărul, poliţia sau ministrul de Interne?

Precizarea Poliţiei Capitalei îl contrazice pe ministrul de Interne Ioan Rus, care declarase zilele trecute că Năstase a început deja executarea pedepsei de doi ani închisoare, având calitatea de deţinut în spital.

"Dânsul este deţinut. În acest moment, îşi ispăşeşte prima zi de pedeapsă... Paza o asigură Ministerul de Interne în acest moment", a spus Rus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor