PMP Bihor votează pe Facebook prezidenţiabilul partidului

Elena Udrea şi Cristian Diaconescu
Elena Udrea şi Cristian Diaconescu (Epoch Times)

Până marţi, când conducerea PMP va decide dacă Elena Udrea va deveni noul prezidenţiabil al partidului sau Cristian Diaconescu va fi susţinut în continuare în cursa pentru Cotroceni, cei aproximativ 600 de membrii ai PMP Bihor vor decide printr-un vot exprimat pe pagina de Facebook pentru care dintre cei doi candidaţi va opta filiala.

"La această oră, în urma discuţiilor de la vârful partidului şi a unei decizii a Consiliului Executiv Judeţean al PMP Bihor, pe pagina privată de Facebook a organizaţiei judeţene se desfăşoară, de două zile şi până duminică seară, un proces de votare, astfel încât luni să fim cu o decizie luată şi să ştim pe cine vedem candidat din partea PMP", a declarat sâmbătă, pentru Mediafax, preşedintele PMP Bihor, Marton Attila.

Întrebat dacă, în eventualitatea în care conducerea centrală a PMP o va susţine pe Udrea drept prezidenţiabil, iar Cristian Diaconescu va candidat totuşi la preşedinţie, aşa cum a declarat, membrii Mişcării Populare din Bihor îşi vor împărţi voturile între cei doi, Marton Attila a refuzat să răspundă, însă a adăugat că apreciază drept "firească" decizia lui Diaconescu de a-şi duce candidatura la sfârşit, chiar dacă partidul îi va retrage sprijinul său.

"Personal, cred că e firesc aşa. Inclusiv preşedintele Traian Băsescu îl va susţine, pentru că nu degeaba a fost primul care a semnat pentru susţinerea candidaturii sale", a declarat preşedintele PMP Bihor.

Reamintim că de la începutul săptămânii în spaţiul public se vorbeşte despre o posibilă sacrificare a lui Cristian Diaconescu, pentru ca Elena Udrea să devină prezidenţiabilul PMP. De altfel, vineri, Udrea s-a prezentat la Târgu Jiu drept un potenţial preşedinte care să facă din România o ţară frumoasă, "de care să fim mândri", declarând că "România este pregătită să voteze o femeie."

Udrea a mai anunţat că marţea viitoare PMP va avea un nou colegiu, pentru a se vota candidatul PMP la prezidenţiale, nominalizările fiind aceasta şi Cristian Diaconescu.

Motivul invocat de conducerea PMP pentru schimbarea prezidenţiabilului este numărul mic de semnături strânse în teritoriu pentru susţinerea lui Diaconescu, motiv care însă pare a fi doar un pretext. Potrivit Elenei Băsescu, dacă "organizaţiile PMP au «probleme» în a strânge semnături pentru candidatul la prezidenţiale Cristian Diaconescu, motivul este că Elena Udrea le interzice acest lucru".

Revenind la PMP Bihor, membrii organizaţiei au strâns doar 600 de semnături pentru susţinerea lui Diaconescu (în condiţiile în care organizaţia are 600 de membri). Acest număr nu este însă relevant, a asigurat Attila, deoarece săptămâna trecută organizaţia judeţeană a avut alegeri, iar membrii PMP au fost ocupaţi cu organizarea acestora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne