Pledoariile finale în procesul fugii lui Omar Hayssam, luni

Pledoariile finale ale acuzării şi apărării în procesul fugii lui Omar Hayssam din ţară vor avea loc luni, la Curtea de Apel Oradea.
Mascaţi la curtea de apel (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
24.09.2012

Pledoariile finale ale acuzării şi apărării în procesul fugii lui Omar Hayssam din ţară vor avea loc luni, la Curtea de Apel Oradea. La proces sunt judecaţi cei care i-au înlesnit, în iunie 2006, fuga din România sirianului acuzat de implicare în răpirea a trei reporteri români la Bagdad, care au fost ulterior eliberaţi.

În 2007, au fost trimişi în judecată: Mustafa Tartoussi, Mukhles şi Mahmoud Omar, pentru înlesnirea ieşirii din ţară a lui Hayssam despre care se cunoştea că este cercetat pentru terorism. El a fost ajutat să treacă în mod fraudulos frontiera.

În perioada 23-30 iunie 2006, Mustafa Tartoussi ar fi planificat şi înlesnit, împreună cu Omar Mahmoud şi Omar Mukhles, ieşirea frauduloasă din România a lui Omar Hayssam, au stabilit anchetatorii. Hayssam ar fi plecat din România pe cale maritimă, cu ajutorul inculpaţilor Mustafa Tartoussi, Mukhles Omar şi Mahmoud Omar.

În 2008, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia de condamnare, în lipsă, la 20 de ani de închisoare a omului de afaceri Omar Hayssam. El este urmărit general naţional şi internaţional în baza unui mandat de arestare preventivă emis în lipsă de către Curtea de Apel Bucureşti.

La 26 aprilie 2006, Hayssam fost eliberat din arest pe motive medicale, iar pe 30 iunie a fugit din România la bordul unei nave. Şefii serviciilor de informaţii şi procurorul general al României şi-au dat demisia în urma scandalului fugii sirianului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor