PLDM: R. Moldova are nevoie de alegeri parlamentare anticipate, dar nu cu orice preţ

Majoritatea parlamentară PSRM - Şor va fi o guvernare de cartel pentru păstrarea intereselor oligarhice ale lui Dodon, Şor şi Plahotniuc, afirmă PLDM.
Ştampilă de vot
Ştampilă de vot (facebook.com)
Tatiana Chiriac
15.02.2021

Republica Moldova a ajuns într-o criză politică, sanitară, economică şi socială fără precedent, susţine Partidul Liberal Democrat (PLDM), invocând drept motive „rezultatul politicii de dezbinare a societăţii, discursurilor de ură, criticii excesive şi a angajamentelor populiste promovate de unele partide parlamentare”.

„Considerăm că o guvernare, din care face parte Şor, nu poate aduce beneficii cetăţenilor Republicii Moldova, indiferent de numele persoanei pe care o înaintează la funcţia de prim-ministru.

În cazul în care, majoritatea anunţată PSRM-Şor ajunge la guvernare, noi ne rezervăm dreptul la acţiuni de protest”, se arată într-o declaraţie PLDM, întrucât ar fi o „o guvernare de cartel pentru păstrarea intereselor oligarhice ale lui Dodon, Şor şi Plahotniuc”.

Facem apel către Preşedintele Republicii Moldova să respecte prevederile constituţionale şi legale dând dovadă de responsabilitate în identificarea unui candidat la funcţia de prim-ministru, care să facă faţă crizelor actuale, notează PLDM, solicitând cetăţenilor să nu se lase amăgiţi de grija făţarnică a coaliţiei monstruoase PSRM-Şor dar nici să nu „creadă orbeşte promisiunilor populiste promovate de cei care nu au capacitatea de a asigura o guvernare eficientă”.

PLDM a ţinut să sublinieze că Parlamentul actual al R. Moldova a fost ales în baza unui scrutin electoral defectuos reiterând poziţia că alegerile anticipate sunt necesare, dar nu cu orice preţ, mai ales în lipsa unui guvern funcţional. „Lipsa unei guvernări atât de necesară oamenilor şi înglodarea în perioada imediat următoare în procese electorale necontrolabile, trebuie asumate responsabil.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor