PLDM este gata să se aşeze la masa de negocieri

Imagini din Chişinău,Republica Moldova (Epoch Times România)
Laura Diaconaş
10.03.2013

Partidul Liberal Democrat este gata să se aşeze la masa de negocieri şi astfel a desemnat trei negociatori, care vor lansa luni, 11 martie, invitaţii la discuţii foştilor membri ai Alianţei pentru Integrare Europeană. După şedinţa Consiliului Politic Naţional, de astăzi, liderii PLDM au precizat că pentru a fi depăşit impasul, negocierile trebuie să aibă loc fără niciun fel de condiţionări.

În acest sens, liderul PLDM, Vlad Filat a subliniat: "Poziţia PLDM este că trebuie să identificăm soluţiile şi căile prin care să asigurăm continuarea reformelor democratice, fără abordări ultimative. PLDM este dispus să contribuie la găsirea acestor soluţii. Forma negocierilor poate fi discutată, esenţa este cea mai importantă.”

Totodată, Vlad Filat a precizat că dacă va fi necesar va merge chiar în persoană la negocieri, dar totuşi acum cel mai bine este să meargă reprezentanţii partidului. ”PLDM i-a delegat pe Iurie Leancă, Liliana Palihovici şi Valeriu Streleţ, care vor lansa mâine o iniţiativă de dialog", a spus liderul PLDM.

În acelaşi timp, politicianul a declarat că la şedinţa Consiliului Politic Naţional nu s-a discutat despre persoanele care ar putea fi desemnate la funcţia de prim-ministru. Însă potrivit vicepreşedintelui partidului Valeriu Streleţ, singurul candidat la acest post rămâne Vlad Filat.

Potrivit publika.md, PD a lansat joi apelul către foştii colegi din AIE de a se aşeza la masa de negocieri. Decizia a fost luată în şedinţa Consiliului Politic Naţional al PD. Liderul PD, Marian Lupu, a precizat că discuţiile "ar putea începe de luni, pentru că timpul este preţios".

Amintim că, marţi, a fost demis Guvernul condus de prim-ministrul Vlad Filat. În acest sens au fost acumulate 54 de voturi. Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de către PCRM, având ca motiv principal - corupţia din cadrul Executivului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor