Platforma DA: Să fie suspendată legea prin care cetăţenii şi nu hoţii returnează banii furaţi din sistemul bancar

Fracţiunea parlamentară a Platformei DA
Fracţiunea parlamentară a Platformei DA (facebook.com/Slusari A.)

Fracţiunea parlamentară a Platformei Demnitate şi Adevăr a prezentat marţi, 3 decembrie, proiectul de lege pentru instituirea moratoriului asupra implementării prevederilor Legii nr.235 din 03.10.2016 privind emisiunea obligaţiunilor de stat în vederea executării de către Ministerul Finanţelor a obligaţiunilor de plată derivate din garanţiile de stat din 2014 şi 2015 acordate în legătură cu frauda bancară.

Vicepreşedintele Platformei DA, Alexandr Slusari a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că de fapt se propune să fie anulată legea, „care prevede că nu hoţii, ci oamenii trebuie să returneze banii furaţi din sistemul bancar în sumă dublă”.

„Este un deziderat al Platformei DA încă din anul 2015. Pentru asta am trecut prin proteste, alegeri, guvernare scurtă, activitatea Comisiei parlamentare de anchetă”, a adăugat acesta.

Alexandr Slusari a notat că proiectul de lege prezentat urmează să restabilească echitatea şi va permite eliberarea imediată a unor sume anuale de circa 850 milioane – un miliard lei în bugetul de stat, care pot fi utilizaţi pentru programe şi proiecte sociale şi de infrastructură.