Plahotniuc şi Ţuţu ar fi acuzaţi în Rusia pentru trafic de droguri. Fostul lider PD: Sunt fantezii şi încercări de a mă intimida

Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedintele autosuspendat al Partidului Democrat
Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedintele autosuspendat al Partidului Democrat (today.md)

Anchetatorii Departamentului de Investigaţii din cadrul Ministerului de Interne al Federaţiei Ruse informează pe site-ul său oficial că fostul lider PD, Vlad Plahotniuc şi ex-deputatul democrat Constantin Ţuţu ar fi acuzaţi în Rusia pentru contrabandă şi vânzare ilegală de stupefiante, infracţiuni care potrivit Codului Penal rus se pedepseşte cu închisoare pe viaţă.

Potrivit sursei citate, la indicaţiile lui Plahotniuc, Constantin Ţuţu ar fi realizat controlul asupra sindicatului de droguri şi contrabandă cu haşiş din Africa de Nord, care trecea prin mai multe ţări UE către statele CSI.

În replică, Vlad Plahotniuc a scris pe pagina sa de Facebook că noul dosar penal deschis în Rusia ar reprezenta o ameninţare la „adresa mea şi a familiei mele”.

„Toate aceste dosare sunt fantezii şi încercări de a implica numele meu în nişte dosare care nu au absolut nicio legătură cu mine. Se fac presiuni enorme în aceste zile din partea Moscovei şi în Moldova ca să mi se facă dosare peste dosare, în speranţa că vor fi mai eficiente. Sunt presaţi oameni ca să facă declaraţii mincinoase împotriva mea. Scopul final este intimidarea mea”, a adăugat fostul preşedinte PDM.

Amintim că în februarie şi martie curent, presa rusă a mai scris despre faptul că Vlad Plahotniuc ar fi acuzat în Rusia pentru tentativă de omor, spălare de bani şi alte infracţiuni grave.