Pivniceru: Am aşteptări de maximă normalitate în relaţia cu Traian Băsescu

Mona Pivniceru la CSM
Mona Pivniceru la CSM (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
24.08.2012

După instalarea în funcţia de ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, a declarat că se aşteaptă să aibă o relaţie de maximă normalitate cu preşedintele Traian Băsescu.

Pivniceru a preluat vineri atribuţiile de ministru al Justiţiei, după ce a fost învestită în funcţie în cursul zilei de joi, când Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de demisia ei.

Vineri dimineaţă, la sosirea la Ministerul Justiţiei, Pivniceru a fost întrebată dacă s-a gândit la un înlocuitor al Codruţei Kovesi la Ministerul Public şi a spus că ministerul respectiv nu se rezumă doar la numirea procurorului general, ci sunt multe alte probleme importante.

Pivniceru a depus joi jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Justiţiei, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui interimar, Crin Antonescu, şi a membrilor Guvernului prezenţei la eveniment. Antonescu, a semnat, în calitate de preşedinte interimar, decretele privind eliberarea din funcţia de judecător prin demisie a Monei Pivniceru şi numirea acesteia în funcţia de ministru al Justiţiei.

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a spus că are foarte multe aşteptări de la noul ministru al Justiţiei. "În primul rând, aştept să garanteze independenţa procurorilor şi stabilitatea lor în funcţie, în al doilea rând, o aşteptare, nu numai a mea, dar şi a colegilor mei, este ca statutul magistraţilor să nu fie modificat", a spus Kovesi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor