Piept de pui umplut cu ficăţei şi castane - deosebit de gustos

Piept de pui umplut cu ficăţei şi castane
Piept de pui umplut cu ficăţei şi castane (Maria Matyiku / Epoch Times)

Savurează împreună cu cei dragi o friptură deosebită din piept de pui umplut cu ficăţei şi castane la cuptor. Este o mâncare gustoasă, care se poate servi la fel de bine la o cină în familie, la petreceri sau la masa de revelion.

Ingrediente:

4 jumătăţi de piept de pui cu piele,
150 g ficat de pasăre,
1 ceapă verde,
1 ardei roşu,
6-8 castane,
2 linguri pesmet,
50 ml ulei,
1 linguriţa măghiran uscat,
6-8 frunze de pătrunjel verde tăiate mărunt,
sare, piper, paprică

Mod de preparare:

Se spală carnea şi ficatul. Se pun apoi deoparte pe o bucată de hârtie absorbantă sau şerveţel şi se lasă să se zvânte. Pieptul de pui presărat cu măgheran pe deasupra, se pune la marinat în oţet balsamic diluat cu puţină apă. Se lasă cel puţin 30 de minute.

Ficatul se taie în bucăţi mai mari, iar ceapa se toacă fin.

O treime de ardei se taie în cubuleţe, restul se taie în fâşii groase de un cm. Castanele se curăţă de coajă, apoi se taie în felii subţiri.

Într-o tigaie largă, se pune uleiul, iar după ce s-a încins se adaugă ceapa. După 2-3 minute, când ceapa devine sticloasă, se pune ficatul şi ardeiul şi se prăjeşte încet 3-4 minute. Se condimentează cu sare, piper, apoi se ia de pe foc. Ficatul se zdrobeşte cu furculiţa.

Se adaugă pesmetul şi feliile de castane, se amestecă cu ficatul apoi se adaugă măgheranul şi frunzele de pătrunjel.

Se ia o jumătate de piept de pui, se sărează, după care se pun câteva felii de ardei roşu.

Umplutura se împarte în jumătate. Prima parte se întinde pe bucata de piept, deasupra feliilor de ardei. Peste umplutură se pun din nou câteva felii de ardei, şi apoi o altă bucată de pui. Carnea se leagă cu sfoară şi se unge cu puţin ulei, după care se presară cu sare, piper, paprică şi măghiran. Se procedează la fel cu celelalte două bucăţi de carne rămase.

Se aşează apoi într-o tavă, se stropesc cu restul de ulei, se toarnă puţină apă şi se dă la cuptorul încins în prealabil la 180C, pentru 35 - 40 de minute. Din când în când, pieptul de pui se unge cu sucul propriu.

Pieptul se scoate din cuptor şi se lasă să stea câteva minute, apoi se stropeşte cu sosul propriu şi se serveşte alături de garnitura preferată.