Petiţie online împotriva desfiinţării TVR Cultural, cu peste 2.300 de semnături

Televiziunea Română.
Televiziunea Română. (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
13.08.2012

O petiţie-protest faţă de desfiinţarea canalului TVR Cultural postată vineri pe site-ul petitieonline.ro a adunat până în prezent peste 2.300 de semnături.

"În conformitate cu hotărârea Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, nr. 106 din 10.08.2012, se propune o nouă structură «bazată pe fluxuri de producţie şi pe fluxuri economice reale şi simplificate»", spun iniţiatorii petiţiei postate pe petitieonline.ro, atrăgând atenţia că "în această nouă structură, canalul TVR Cultural nu va mai exista, el urmând să-şi înceteze emisia".

"TVR Cultural a fost creat în 2002, având ca model postul franco-german Arte şi alte canale occidentale de cultură subvenţionate, adresându-se în principal publicului educat, doritor de cultură. La noi în ţară este singurul canal de acest gen. În România există o mulţime de lucruri stupide, vulgare, dăunătoare, iar numărul lor este în creştere. Totuşi…nu e prea mult să încercăm să distrugem chiar tot ce e bun?", se precizează în petiţie.

Documentul acumulase până duminică seară 2.327 de semnături, fiind promovat inclusiv pe reţelele de socializare.

Conform Programului de redresare economică a Televiziunii Române, adoptat vineri de Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), TVR Info şi TVR Cultural îşi vor înceta emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluată de TVR 2 şi TVR 3.

Consiliul de Administraţie al TVR a adoptat în şedinţa de vineri soluţiile de redresare economică a televiziunii publice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor