Peste 220 de hectare de pădure au fost tăiate ilegal în Maramureş

. (Matt Cardy / Getty Images)
Loredana Diacu
06.08.2014

Peste 220 de hectare de pădure au fost tăiate ilegal în Maramureş, a informat Departamentul de Ape şi Păduri din Ministerul Mediului.

La solicitarea hotnews.ro, sursa citată a precizat că în urma controalelor făcute de Inspectoratele Teritoriale de Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSV) în toată ţara în această perioadă - 6.780 de controale - s-a constatat că Maramureşul este judeţul cu cele mai multe defrişări ilegale, prejudiciul ridicându-se la peste 6,7 milioane de lei.

Potrivit informaţiilor furnizate de instituţia citată, cele mai multe tăieri ilegale au avut loc în Ocolul Silvic Sighet şi Ocolul Silvic Borşa. Tăierile au avut loc în pădurile private, dar şi în pădurile statului.

Inspectorii ITRSV au mai constat tăieri ilegale ale pădurilor şi în Mehedinţi, defrişările ilegale însumând 2 ha, Prahova, unde s-au constatat tăieri pe o suprafaţă de 2,5 ha, Dâmboviţa, unde s-au constatat tăieri ilegale pe o suprafaţă de 1,5 ha, şi Bacău, unde s-au constatat tăieri ilegale pe o suprafaţă de 1,5 ha.

Potrivit Hotnews controalele au fost efectuate fie la sesizarea cetăţenilor/ONG-urilor, fie ITRSV-urile s-au autosesizat sau au verificat aleatoriu anumite zone. Controalele nu acoperă toată suprafaţa împădurită la nivel judeţean.

Tăierile ilegale masive au loc în condiţiile în care România este afectată frecvent de inundaţii cu serioase consecinţe - alunecări de teren, case, drumuri şi poduri distruse - versanţii despăduriţi contribuind şi ei la agravarea acestui fenomen.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor