Peste 200 de jandarmi vor asigura ordinea la meciul Steaua-Petrolul Ploieşti

Epoch Times România
03.05.2012

Peste 200 de jandarmi vor asigura ordinea publică la meciul de fotbal dintre echipele FC Steaua şi FC Petrolul Ploieşti, ce va avea loc joi pe stadionul din Ghencea, începând cu ora 19,30.

Jandarmeria Capitalei a catalogat acest meci ca fiind unul cu grad mediu de risc.

Jandarmii le cer participanţilor să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare al meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive.

De asemenea, se recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

Potrivit prevederilor Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive, spectatorilor le este interzis: să pătrundă în stare vădită de beţie sau să consume băuturi alcoolice în arena sportivă; să pătrundă sau să încerce pătrunderea în incinta bazei sportive fără documente de acces sau prin încălcarea normelor legale de acces stabilite de organizator; să introducă în arena sportivă inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen; să introducă sau să încerce introducerea de băuturi alcoolice în arena sportivă, petarde, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă; să ameninţe cu acte de violenţă forţele de ordine sau personalul de ordine şi siguranţă.

Jandarmeria Capitalei a organizat şedinţa de cooperare a forţelor implicate în asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică. Au fost stabilite toate detaliile privind organizarea şi desfăşurarea acestui eveniment iar organizatorul competiţiei a comunicat Jandarmeriei Capitalei următoarele date: accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 17,30, doar pe bază de bilete şi invitaţii, iar pentru evitarea aglomeraţiei ce se poate crea se recomandă intrarea pe stadion începând cu această oră.

Pentru această partidă, organizatorul a pus în vânzare 12.000 de bilete de acces.

În ziua meciului, casele de bilete vor fi deschise până la ora 19,30, ora de începere a partidei.

Controlul corporal al publicului la intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează cu agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor