Argeş: Incendii pe 12 hectare de vegetaţie

Douăsprezece hectare de vegetaţie au fost afectate de două incendii izbucnite în judeţul Argeş, unul în zona vârfului Podeanu, la aproape 2.000 de metri altitudine, şi altul în zona localităţii Sălătrucu.
Incendiu de vegetaţie (Marc Piscotty / Getty Images)
Cristina Boiangiu
22.08.2012

Douăsprezece hectare de vegetaţie au fost afectate de două incendii izbucnite în judeţul Argeş, unul în zona vârfului Podeanu, la aproape 2.000 de metri altitudine, şi altul în zona localităţii Sălătrucu.

Peste 100 de persoane au intervenit pentru stingerea flăcărilor, misiunea fiind dificilă pentru că se desfăşoară la o altitudine mare.

"La faţa locului, intervin 40 de pompieri militari, salvamontişti şi jandarmi montani. Este o zonă de gol alpin, la aproape 2.000 de metri. Incendiul se manifestă pe zece hectare de vegetaţie uscată şi jnepeniş cu pericol de propagare la o pădure de fag. Pompierii au urcat cu camionul până aproape de locul unde se manifestă focul, iar de acolo au mers pe jos şi intervin cu vermorele, lopeţi, bătătoare şi alte mijloace individuale de stingere", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, lt. Mădălina Epure.

Şi intervenţia din zona localităţii Sălătrucu a fost dificilă deoarece zona cuprinsă de flăcări se află pe o pantă cu o înclinare de 80 de grade.

"La Sălătrucu, intervin 11 pompieri militari, 20 de silvicultori de la Ocolul Slivic, 13 oameni de la SVSU Sălătrucu. Sunt două hectare de vegetaţie şi buturugi de copaci, dar intervenţia este foarte dificilă întrucât sunt pante înclinate, la 80 de grade", a mai precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor