Percheziţii efectuate la Oficiul Stării Civile din Varniţa

Tatiana Chiriac
21.11.2013

Colaboratorii oficiului stării civile din oraşul Varniţa şi a secţiei evidenţă şi documentare a populaţiei Bender, sunt învinuiţi de tergiversarea termenilor de eliberare a paşapoartelor RM locuitorilor Transnistriei.

Astfel, 20 de colaboratori ai Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi procurori au efectuat miercuri percheziţii în cabinetele şi apartamentele funcţionarilor. Potrivit reprezentanţilor procuraturii "Anticorupţia" Victor Morari, în cadrul percheziţiilor la unul din funcţionari au fost găsiţi $550, a căror origine nu a putut să o explice.

„Funcţionarii instituţiilor menţionate intenţionat tergiversau eliberarea documentelor de identitate cu scopul de a obţine profit sub formă de mită. Cel mai mult de serviciile acestora se foloseau locuitorii malului stâng al Nistrului", a spus în cadrul unui briefing Morari, comunicând că pe marginea acestui fapt a fost iniţiat un dosar penal. Vicedirectorul CNA Bogdan Zumbreanu a explicat că până acum niciunui funcţionar nu i-au fost aduse acuzaţii şi niciunul nu este arestat.

„Studiem rolul fiecăruia în această schemă criminală", a spus oficialul. Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor Pavel Filip a confirmat că în privinţa funcţionarilor instituţiilor sus-menţionate era desfăşurată o anchetă încă de la începutul anului 2013, iar unii chiar au fost concediaţi. Indiferent de percheziţiile efectuate oficiul stării civile şi secţia evidenţă şi documentare a populaţiei nu şi-a încetat activitatea.

De asemenea, vizitatorii au confirmat faptul că eliberarea documentelor de identitate era tergiversată până la jumătate de an, menţionează Infotag.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor