Percheziţii DNA la sediul Consiliului Judeţean Argeş

Procurorii anticorupţie desfăşoară percheziţii, luni dimineaţă, la sediul Consiliului Judeţean Argeş, instituţie condusă de Constantin Nicolescu (PSD), care a fost trimis în judecată de către DNA pe data de 18 mai sub acuzaţia că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro folosindu-se de acte false.
. (Photos.com)
Epoch Times România
10.09.2012

UPDATE

La Piteşti, au loc luni percheziţii - la care participă procurori DNA (Serviciul teritorial Piteşti) alături de poliţişti - în mai multe birouri ale Consiliului Judeţean, inclusiv în biroul preşedintelui instituţiei, liderul PSD Constantin Nicolescu, fiind vizate serviciile de investiţii şi licitaţii.

Percheziţiile au loc în prezenţa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău (PSD), care a fost chemat la faţa locului de către procurori anticorupţie.

"Am deschis instituţia şi le-am pus la dispoziţie procurorilor tot ceea ce ni s-a cerut şi vom ajuta ancheta. Vreau să cred că nu este o răzbunare politică" a precizat Florin Tecău.

El a declarat că preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, este plecat în Bucureşti şi urmează să se întoarcă la Piteşti luni, la orele prânzului.

Fraude cu fonduri europene

În 18 mai, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză că a luat fonduri PHARE de aproximativ 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, utilizând acte false.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, fapt ce a adus obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, infracţiune săvârşită în formă continuată, fals intelectual în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene, săvârşite în scopul de a ascunde comiterea sau în realizarea scopului urmărit printr-o asemenea infracţiune, în formă continuată, luare de mită, în formă continuată şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

În 26 ianuarie 2011, Constantin Nicolescu a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore. În ziua următoare, Tribunalul Argeş a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.

Imediat după anunţarea deciziei acestei decizii, lui Nicolescu i s-a făcut rău, fiind dus de urgenţă la Spitalul Floreasca, unde a fost supus unei operaţii pe cord.

În 2 februarie 2011, Curtea de Apel Piteşti a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi ţara, Nicolescu fiind externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca în data de 18 februarie.

Constantin Nicolescu este lider al PSD Argeş, iar cu ocazia alegerilor din 10 iunie a câştigat al treilea mandat la conducerea Consiliului Judeţean.

***

Procurorii anticorupţie desfăşoară percheziţii luni dimineaţă la sediul Consiliului Judeţean Argeş, instituţie condusă de Constantin Nicolescu (PSD), care a fost trimis în judecată de către DNA pe data de 18 mai sub acuzaţia că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro folosindu-se de acte false.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor