“Pentru limba română apăsaţi tasta 1” - Chirica taxat pentru derapaje gramaticale pe Facebook

Mihai Chirica, primarul Iaşului
Mihai Chirica, primarul Iaşului (Facebook - Mihai Chirica)

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost ridiculizat şi criticat, luni, după ce a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care a repetat de trei ori aceeaşi greşeală gramaticală şi care mai conţinea şi numeroase virgule şi puncte plasate eronat, relatează Ziare.com.

Potrivit sursei citate, edilul a scris: “primul tramvai noi care v-a ajunge în Iaşi”, “prima serie de 7 tramvaie care v-a ajunge în acest an” şi “două luni v-a dura omologarea tramvaiului”.

După aproximativ o oră, textul a fost repostat. Corectat.

(Facebook / Mihai.Chirica.Iasi)

Totuşi, derapajul gramatical al primarului nu a rămas nepedepsit de internauţi.

Redăm câteva dintre comentariile postate de utilizatori de Facebook:

“Se scrie corect: va ajunge, va dura!!! Sunt verbe cu acţiune la timpul viitor!”.

“Pentru limba română apăsaţi tasta 1”.

“Activaţi-vă autocorectorul că vă faceţi de râs!”.

“Gramatica, bat-o vina! Iar şi-a scris singur textele”.

“Dom'primar, pe băiatul care vă face textele învăţaţi-l în ce cazuri se desparte în silabe un cuvânt. E grav ca pe pagina primarului unui oraş ca Iaşul să apară o asemenea greşeală!”.

Reamintim că Mihai Chirica a anunţat recent că se autosuspendă din funcţia de preşedinte interimar al Filialei Iaşi a PNL după ce, împreună cu city-managerul oraşului, Gabriel Harabagiu, a fost pus sub acuzare într-un dosar al DIICOT în care este acuzat că nu a sesizat organele judiciare cu toate că ştia de săvârşirea unei infracţiuni. Mai exact, edilul are calitatea de inculpat într-un dosar privind concesiunea unui teren al primăriei în cartierul Sărărie. Pe terenul respectiv, familia Asimionesei – cunoscută pentru publicaţia controversată BZI, dar şi pentru apropierea de Chirica - ar fi construit un bloc, deşi se angajase prin contract să construiască o pensiune.