"Penalty-urile nu au mare lucru în comun cu un meci", a declarat Roy Hodgson

Antrenorul englez Roy Hodgson. (Clive Brunskill / Getty Images)
Epoch Times România
25.06.2012

Selecţionerul echipei Angliei, Roy Hodgson, a declarat la finalul meciului pierdut în faţa Italiei (2-4 la penalty-uri), în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal 2012, că loviturile de departajare "nu au mare lucru în comun cu un meci de fotbal".

"Am făcut tot ce am putut mai bine, am muncit mult, am trecut peste crampe şi probleme fizice. Am încercat şi nu am jucat pentru a ajunge la lovituri de departajare. Ne-am apărat bine, mai ales în perioadele de presing al italienilor, dar nu am reuşit să ne desprindem. Jucătorii au exersat loviturile de la 11 m la antrenament pentru că, după cum ştiţi, au devenit oarecum o obsesie în fotbalul englez. Şi au fost foarte buni, dar este imposibil să reproduci modul în care decurg lucrurile într-un meci. Am avut cinci foarte buni executanţi, dar doi au greşit. Italia a jucat bine, a fost o bătălie tactică interesantă, un meci destul de echilibrat, cred eu. Am depus mult efort şi dacă ne-am fi calificat, atunci nu m-aş fi scuzat pentru asta", a adăugat Hodgson.

"Vreau să remarc sprijinul suporterilor noştri, care a fost incredibil din primul minut până la final. Acest lucru face ca înfrângerea să fie şi mai dură, pentru că ne-ar fi plăcut să-i recompensăm. Jucătorii au dat totul, dar trebuie să acceptăm că nu am fost suficient de buni pentru a câştiga în 120 de minute", a afirmat Hodgson.

Selecţionerul Angliei a subliniat că "a fost o competiţie fantastică, am fost foarte bine primiţi la Donţek şi Kiev, oraşe cu stadioane magnifice. La fel a fost şi în timpul şederii noastre în Polonia. Eu cred că această echipă va obţine calificarea la Cupa Mondială din 2014, pentru că are mulţi tineri ce au căpătat experienţă la acest turneu, iar cei mai în vârstă au dovedit că pot ajuta echipa".

"Oricum, consider că Anglia se poate întoarce acasă cu fruntea sus, chiar dacă am pierdut la loviturile de la 11 m. Ţara poate să fie mândră de noi", a conchis selecţionerul englez.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor