PDL: Preşedintele Parlamentului European s-a implicat deschis în campania lui Victor Ponta

Preşedintele PE, Martin Schulz.
Preşedintele PE, Martin Schulz. (GEORGES GOBET / AFP / GettyImages)
Liviu Şerbănescu
30.10.2012

PDL va participa miercuri la discursul preşedintelui PE Martin Schulz de la Parlament, dar nu va fi prezent la întâlnirea propusă de acesta, a anunţat preşedintele PDL, Vasile Blaga. Decizia a fost luată ca "urmare a implicării deschise" a preşedintelui Parlamentului European în campania electorală a lui Victor Ponta.

"Parlamentarii şi europarlamentarii PDL nu vor lua parte la întâlnirea propusă de preşedintele Parlamentului European, dl Martin Schulz, care ar fi urmat să aibă loc mâine, 31 octombrie. Această decizie a fost luată ca urmare a implicării deschise a preşedintelui Parlamentului European în campania electorală a domnului Victor Ponta, co-preşedinte al USL. PDL salută vizita preşedintelui Parlamentului European în România, iar parlamentarii săi vor lua parte la şedinţa comună a Camerelor legislativului României cu ocazia discursului pe care dl Martin Schulz îl va susţine la Bucureşti", a precizat Vasile Blaga într-un comunicat PDL dat publicităţii marţi.

Motivaţia constă în faptul că PDL consideră că prezenţa preşedintelui Parlamentului European la Târgu Jiu, în circumscripţia electorală în care candidează Victor Ponta, "nu este compatibilă cu neutralitatea politică pe care o presupune înalta funcţie de preşedinte al legislativului european".

"PDL reaminteşte că în timpul vizitelor lor în România predecesorii domnului Schulz au respectat impecabil statutul de preşedinte al Parlamentului European, nu au favorizat nicio forţă politică din România şi nu au sprijinit prin acţiunile lor candidaţi în alegeri. Prezenţa domnului Schulz la Târgu Jiu nu oferă opiniei publice româneşti un exemplu de echidistanţă aşa cum ne-am aştepta de la cel mai înalt reprezentant al legislativului european. Asocierea domnului Schulz la campania electorală a domnului Ponta pune într-o lumină ridicolă apelul formulat recent de premierul Ponta care a cerut Comisiei Europene să evite orice formă de implicare în campania electorală din România. PDL rămâne promotorul deschis al unei colaborări sporite între Parlamentul naţional şi cel european pentru consolidarea normelor şi standardelor europene în România", se precizează în comunicat.

Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, va susţine miercuri o alocuţiune în faţa plenului reunit al Parlamentului României, apoi va primi distincţia Colanul Camerei Deputaţilor.

Martin Schulz, legătura dintre Brâncuşi şi UNESCO

De la ora 9.00, preşedintele PE va fi prezent miercuri la Camera Deputaţilor, urmând să participe, împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi cu vicepreşedintele Senatului, Petru Filip, la o dezbatere privind teme europene de actualitate.

Printre invitaţi se numără premierul Victor Ponta, europarlamentari, precum şi lideri ai grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor şi Senat.

În timp ce Victor Ponta şi-a depus candidatura marţi la BEJ, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a vizitat cele două parcuri din oraş în care sunt expuse operele lui Constantin Brâncuşi, Coloana Infinitului, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor şi Masa Tăcerii.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, la BEJ Gorj, unde şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în Camera Deputaţilor, că vizita lui Martin Schulz la Târgu Jiu este "o onoare" pentru oraş.

Ponta a mai preciza că astfel se va reuşi poate introducerea Complexului Brâncuşi pe lista UNESCO.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor