Veste bună pentru Ponta: Schulz nu renunţă la vizita în România şi la "excursia" cu premierul

Premierul Victor Ponta.
Premierul Victor Ponta. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
26.10.2012

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, va veni săptămâna viitoare în România şi va merge în vizita la staţia de epurare din Târgu Jiu, împreună cu premierul Victor Ponta. Declaraţia a fost făcută de Marcin Grajewski, purtător de cuvânt al lui Schulz, care a precizat că şeful PE nu consideră că este vorba despre implicare în campania electorală.

"Vă pot confirma că preşedintele Schulz va merge în deplasarea la staţia de epurare de la Târgu Jiu. Preşedintele Schulz nu consideră că deplasarea la Târgu Jiu este nepotrivită faţă de funcţia sa", a precizat Marcin Grajewski.

Theodor Stolojan, liderul delegaţiei de europarlamentari PDL, îi trimisese o scrisoare lui Schulz în care îi atrăgea atenţia că vizita sa ar putea fi considerată drept sprijin în campania electorală a premierului Ponta. Era vorba mai ales despre vizita la staţia de epurare de la Târgu Jiu. Pentru a împăca ambele părţi, Schulz a stabilit cu Stolojan ca în programul vizitei sale la Bucureşti să fie introdusă şi o întrevedere cu membri ai conducerii PDL, pe 31 octombrie.

Liderul PDL Cristian Preda a susţinut că preşedintele PE, Martin Schulz, căruia "nu i-a picat bine" scrisoarea lui Stolojan legată de implicarea în campania electorală, se gândeşte să anuleze vizita programată în România.

"Preşedintele PE, Martin Schulz, e mâhnit: scrisoarea trimisă ieri de T. Stolojan, care îi sugera să anuleze vizita electorală în colegiul lui Victor Ponta, nu i-a picat prea bine. M. Schulz susţine că nu vrea să meargă la Târgu Jiu. Vizita figura totuşi în invitaţia trimisă de către Preşedintele Camerei Deputaţilor tuturor membrilor PPE în cursul zilei de miercuri", a scris Preda pe blogul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor