PDL cere instalarea de camere video în toate secţiile de votare

Partidul Democrat Liberal cere Guvernului camere video în toate secţiile de votare, desfiinţarea secţiilor suplimentare “ilegale” şi completarea de către votanţii de pe listele suplimentare a unei declaraţii pe propria răspundere, a anunţat sâmbătă vicepreşedintele partidului, Cristian Boureanu.
. (SEBASTIEN BOZON / AFP / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
21.07.2012

Partidul Democrat Liberal cere Guvernului camere video în toate secţiile de votare, desfiinţarea secţiilor suplimentare “ilegale” şi completarea de către votanţii de pe listele suplimentare a unei declaraţii pe propria răspundere, a anunţat sâmbătă vicepreşedintele partidului, Cristian Boureanu.

“PDL cere instalarea de camere video în toate secţiile de votare. În cele mai multe şcoli deja există camere de luat vederi de la examenele de bacalaureat, iar acolo unde nu există, cerem ca Guvernul să solicite autorităţilor locale instalarea de urgenţă a camerelor de luat vederi. PDL cere instalarea de camere video în toate secţiile speciale. Excludem desfăşurarea referendumului în secţiile speciale acolo unde nu există camere video. Amintim că în 2009, ministrul de Interne de atunci, Vasile Blaga, a amenajat camere în secţii suplimentare la cererea PSD şi PNL. Nu este un proces de intenţie, este normal că la înfiinţarea unor secţii suplimentare, unele făcute în hoteluri, pe litoral, la munte, să existe o verificare foarte clară cu camere de luat vederi. Acolo unde nu există camere de luat vederi refuzăm înfiinţarea de secţii suplimentare. Guvernul trebuie să ia această măsură”, a spus Boureanu.

“PDL cere desfiinţarea tuturor acelor secţii de votare, sute de secţii de votare suplimentare, amenajate ilegal după ce expirase termenul de înfiinţare al acestora, mă refer la termenul de 10 zile după data de declanşare a referendumului, ceea ce ar fi însemnat 16 iulie”, a mai spus Boureanu.

De asemenea, el a cerut şi o declaraţie pe propria răspundere din partea celor care votează pe liste suplimentare.

“PDL cere ca toţi cei care votează pe liste suplimentare să completeze declaraţie pe proprie răspundere conform articolului 292 din Codul Penal că nu au votat şi la altă secţie. Acest lucru s-a întâmplat şi la prezidenţialele din 2009 la cererea expresă a PSD-PNL”, a precizat politicianul.

"Îi anunţăm pe cei de la USL că de luni vom depune cereri conform legii pentru a obţine copii de pe listele suplimentare şi de pe listele permanente din toate secţiile de votare din ţară, conform deciziei BEC nr. 10 din 2010 care acordă în mod legal acest drept tuturor partidelor politice. Toţi delegaţii PDL din secţii vor face copii de pe listele electorale suplimentare şi permanente. Anunţăm că în baza acestor liste vom fae verificări ulterioare votului în toate secţiile de votare din ţară pentru a-i urmări în Justiţie pe cei care vor practica votul multiplu. Mai mult decât atât, vom depune plângeri penale când autorităţile nu se vor autosesiza pentru votul multiplu", a mai declarat Boureanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor