PDL acuză USL de minimizarea reacţiilor externe legate de situaţia din România

Cristian Boureanu, vicepreşedinte PDL, a precizat că PDL condamnă atitudinea USL şi a premierului Ponta conform căreia reacţiile externe faţă de "atacurile din România la adresa instituţiilor democratice" se bazează doar pe informaţii de presă şi pe dezinformare.
(ATTILA KISBENEDEK / AFP / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
08.07.2012

Cristian Boureanu, vicepreşedinte PDL, a precizat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al partidului, că PDL condamnă atitudinea USL şi a premierului Ponta conform căreia reacţiile externe faţă de "atacurile din România la adresa instituţiilor democratice" se bazează doar pe informaţii de presă şi pe dezinformare.

"Este inadmisibil să declare că luările de poziţie ale cancelariilor occidentale, ale ministerelor de Externe, ale parlamentarilor străini, socialişti sau populari se bazează numai pe informaţii şi mai ales se bazează pe dezinformare. Este o atitudine întâlnită în ţările din afară spectrului democratic mondial, întâlnită în România anilor ‘90 şi în atitudinea declaraţiilor politice dinainte de 1989, este o atitudine mincinoasă", a spus Boureanu.

Boureanu a declarat că îngrijorările exprimate de cancelariile occidentale din SUA, Germania, Franţa, din alte ţări occidentale sau de oficiali UE nu reprezintă "simple declaraţii politice", ci sunt atitudini ferme vizavi de "modul în care sunt atacate instituţiile democratice în România".

Politicianul a ţinut să-i amintească premierului Ponta o declaraţie a sa din 13 mai, în care afirma că "problemele europene nu mai sunt considerate probleme de politică externă, ci probleme interne".

"Trebuie să acceptăm că derapajele de la democraţie din România îi privesc în egală măsură pe premierul Poloniei, preşedintele Franţei sau cancelarul Germaniei ca pe premierul României", a mai spus Boureanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor