Patru universităţi din România, în topul celor mai prestigioase instituţii de învăţământ superior din lume

Studenţi la intrarea unei facultăţi
Studenţi la intrarea unei facultăţi (Mihut Savu / The Epoch Times)

Topul celor mai prestigioase universităţi din lume a fost făcut public recent de o instituţie de cercetare a opiniei publice din Statele Unite ale Americii, anunţă Realitatea Tv. Astfel, patru unităţi de învăţământ superior din România au fost incluse în clasament.

Acestea sunt Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi Universitatea de Vest din Timişoara.

De asemenea, potrivit acestui clasament, cea mai prestigioasă unitate de învăţământ din lume este Institutul de Tehnologie din Statele Unite, datorită publicaţiilor străine.

Ratingului Mondial al Universităţilor, întocmit anual, a inclus în ediţia din acest an 700 de universităţi. Acestea au fost selectate în funcţie de aprecierile formulate de 46.000 de profesori universitari şi 25.000 de angajatori.

Pe locul doi se află Universitatea Cambridge din Marea Britanie. Cu o vechime de peste 800 de ani şi un buget anual de aproape 5 miliarde de dolari, Universitatea Cambridge dispune de aproape 6.000 de profesori şi cercetători. Pe locul trei în Ratingului Mondial al Universităţilor pentru 2012 se află Universitatea Harvard.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne